Θρήνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό – «Έφυγε» ο Σάββας Θεοδωρίδης (video)

Βαρύ το πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς ο σπουδαίος Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο επίτιμος πρόεδρος των Πειραιωτών νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» τις τελευταίες μέρες, έχοντας έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό. Ταλαιπωρήθηκε πολύ εδώ και μήνες από

ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο, και πολλές φορές είχε καταφέρει να σταθεί όρθιος και να βγεις νικητής στον συγκεκριμένο αγώνα, που αποδείχθηκε τελικά άνισος.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν 85 ετών (γενν. 18 Φεβρουαρίου 1935 – 17 Αυγούστου 2020, Αμπελόκηποι Αθήνας). ‘Ηταν έλληνας διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με πολύ σπουδαία καριέρα, ειδικά στη «χρυσή» ομάδα της δεκαετίας του ’50, και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς ως επίτιμος πρόεδρος. Έχει διατελέσει επίσης αντιπρόεδρος του σωματείου και γενικός αρχηγός.

Ο εκλιπών αποτέλεσε μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πειραιωτών, τους οποίους υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας, όντας μέχρι σήμερα, όπως αναφέρθηκε, επίτιμος πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Ήταν ένας στρατιώτης του Ολυμπιακού κι ένας άνθρωπος που αγαπούσε παθιασμένα τους «ερυθρόλευκους». Μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν στην πρώτη γραμμή, δίπλα στην ομάδα της καρδιάς του… Αγάπησε τον Ολυμπιακό μ’ έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων και το 1953, ενώ αναμενόταν η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε τερματοφύλακας του μέχρι το 1962. Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 12 φορές. Στην Α΄ κατηγορία έπαιξε σε 57 παιχνίδια. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια.

Τίτλοι με τον Ολυμπιακό

5 Πρωταθλήματα Ελλάδας: συνεχόμενα μεταξύ 1955 έως 1959 (δεν αγωνίστηκε στη νικηφόρα διοργάνωση 1953-54)5 Κύπελλα Ελλάδας: 1954 (δεν μετείχε στον τελικό) 1958, 1959, 1960 και 1961 (4 συνεχή – δεν μετείχε στον τελικό του 1961 και καθόλου στη νικηφόρα διοργάνωση 1956-57)5 Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιώς:[4] 1954, 1955, 1957, 1958 και 1959 (3 συνεχή – δεν αγωνίστηκε στη νικηφόρα διοργάνωση 1955-56).

Το «αντίο» του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Σάββα έφυγες για άλλη μια φορά πρωταθλητής», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ανέφερε στο Facebook:

«Έφυγε σήμερα ένας μεγάλος Ολυμπιακός. Με τον Σάββα είχα μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης και αλληλοκατανόησης εντός και εκτός γηπέδων. Ένας άνθρωπος που επί δεκαετίες προσέφερε ανιδιοτελώς τα μέγιστα στην ομάδα μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Σάββα έφυγες για άλλη μια φορά πρωταθλητής! Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…».

Έφυγε σήμερα ένας μεγάλος Ολυμπιακός. Με τον Σάββα είχα μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης και αλληλοκατανόησης…

Gepostet von Βαγγέλης Μαρινάκης / Evangelos Marinakis am Montag, 17. August 2020

Μελισσανίδης: Φίλε Σάββα, καλό σου ταξίδι

Σε μια προσωπική δήλωση για τον θάνατο του Σάββα Θεοδωρίδη προχώρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η δήλωση του ισχυρού άντρα της ΑΕΚ:

«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον χαμό του Σάββα Θεοδωρίδη.

Υπήρξε μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, που αγάπησε με πάθος και υπηρέτησε με αυταπάρνηση μέχρι το τέλος της ζωής του την αγαπημένη του ομάδα.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό στη μνήμη του.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του!

Φίλε Σάββα, καλό σου ταξίδι».

ΠΑΕ ΟΣΦΠ: Αντίο σε έναν μεγάλο Ολυμπιακό

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Σάββα Θεοδωρίδη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση αποχαιρετώντας μέσω αυτής τον «πιο πιστό στρατιώτη της ομάδας».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται σε αυτήν:

«Ο όρος «στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη.

Αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τη σταδιοδρομία του στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο το 1953. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1962 όταν και «κρέμασε» τα γάντια του.

Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακού, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, ανάμεσα σε άλλα, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…».

Το… αντίο της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον Σάββα Θεοδωρίδη: Έφυγε ένας θρύλος

Και η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ να αποχαιρετάει με συγκινητικό τρόπο την εμβληματική φιγούρα του συλλόγου.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Μαύρη μέρα για την οικογένεια του Ολυμπιακού η σημερινή (17/08), καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του συλλόγου, δεν είναι πια μαζί μας. Απαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους του και σε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αθάνατος…».

Μώραλης: Αποχαιρετάμε με θλίψη έναν πραγματικό «θρύλο» τον Σάββα Θεοδωρίδη

Ο Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος του Πειραιά και πρόεδρος του Ολυμπιακού) με ανάρτησή του στα social media αποχαιρέτησε τον πιο πιστό στρατιώτη του Θρύλου. Έναν γνήσιο Ολυμπιακό, που συνέδεσε όσο κανείς άλλος το όνομά του με την ομάδα που λάτρευε.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Γιάννης Μώραλης:

«Σήμερα αποχαιρετάμε με θλίψη έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν πραγματικό »θρύλο» τον Σάββα Θεοδωρίδη. Έναν γνήσιο Ολυμπιακό, ο οποίος συνέδεσε όσο κανείς άλλος το όνομά του με την ομάδα που λάτρευε. Αφιέρωσε τη ζωή του στον Ολυμπιακό, υπηρετώντας τον με πάθος από όλες τις θέσεις: ως τερματοφύλακας, ως αντιπρόεδρος της ομάδας, ως γενικός αρχηγός, ως επίτιμος πρόεδρος, μα περισσότερο απ’ όλα ως ο μεγαλύτερος οπαδός της.

Αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες την ψυχή της ομάδας. Τον γνώρισα μικρό παιδάκι καθώς υπήρξε φίλος του πατέρα μου και είχα την τιμή να συνυπάρξουμε μαζί στον Ολυμπιακό για περισσότερα από 20 χρόνια. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για όσα μας δίδαξε με το ήθος και την προσωπικότητά του.

Μεγάλη η χαρά που μας προσέφερες να βρίσκεσαι κοντά μας ως το τέλος, αγέρωχος και χαρούμενος, παρά την επιβαρυμένη σου υγεία, στην απονομή του 45ου Πρωταθλήματος της ομάδας μας και να δώσεις την ευκαιρία στον ηγέτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη να σε τιμήσει όπως σου άξιζε.

Θερμά συλλυπητήρια στον Θόδωρο, τον Δημήτρη και όλους τους συγγενείς και οικείους του. Θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε πάντα!».

Σήμερα αποχαιρετάμε με θλίψη έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν πραγματικό «θρύλο» τον Σάββα Θεοδωρίδη. Έναν γνήσιο Ολυμπιακό,…

Gepostet von Γιάννης Μώραλης am Montag, 17. August 2020

Συλλαλητήρια από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του Σάββα Θεοδωρίδη και συλλυπήθηκε την οικογένεια του για την απώλεια της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Σάββα Θεοδωρίδη».

Και η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη θλίψη της και συλλυπητήρια για την απώλεια του σπουδαίου πρώην άσου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

«H οικογένεια της ΑΕΚ, η διοίκηση της ΠΑΕ, το ποδοσφαιρικό τμήμα και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αποχαιρετάμε σήμερα με σεβασμό έναν μεγάλο αντίπαλο!

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον χαμό του Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος αφιέρωσε με πάθος και ανιδιοτέλεια ολόκληρη τη ζωή του στον Ολυμπιακό, ως ποδοσφαιριστής αλλά και διοικητικός παράγοντας, και σφράγισε, με τον δικό του τρόπο, μία ολόκληρη εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη!».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Άρης εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην οικογένεια του Σάββα Θεοδωρίδη.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της τόσο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και στην οικογένεια του εκλιπόντος. «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην οικογένεια του Σάββα Θεοδωρίδη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ξάνθης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ξάνθη, αλλά και ο Χρήστος Πανόπουλος εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και στον Ολυμπιακό, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ και ο κ. Χρήστος Πανόπουλος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη όπως και στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Υπήρξε ένας άνθρωπος που υπηρέτησε για δεκαετίες ολόκληρες πιστά την ιδέα του Ολυμπιακού όσο λίγοι. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η ανακοίνωση της Super League

«Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει βαθιά θλίψη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έχει γράψει τη δική του ιστορία για δεκαετίες, τόσο ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, όσο και ως διοικητικός του παράγοντας και με την αγάπη για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα