Κορονοϊός: Πάνω από 43.000 έλεγχοι την Κυριακή – Έκλεισαν καταστήματα στη Σαντορίνη

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού με τις Αρχές να ρίχνουν το βάρος στα νησιά και σε περιοχές με πολλά κρούσματα. Έκλεισαν καταστήματα στη Σαντορίνη, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 79 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις. Συλλήψεις και πρόστιμα στην Κέρκυρα…

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή (17/08), πραγματοποιήθηκαν

σε όλη την επικράτεια 43.816 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κλπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες.

Από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 277 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 21 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32 σχετικές παραβάσεις.

Πρόσθετα, βεβαιώθηκε δύο παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69 σχετικές παραβάσεις.

Για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης βεβαιώθηκαν 186 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 185 διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ) και ένα των (300) ευρώ, ως ακολούθως:

32 στη Θεσσαλονίκη,30 στην Αττική,27 στην Πελοπόννησο,27 στην Κεντρική Μακεδονία,15 στο Νότιο Αιγαίο,10 στην Κρήτη,9 στη Θεσσαλία,9 στο Βόρειο Αιγαίο,9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,6 στη Στερεά Ελλάδα,5 στα Ιόνια Νησιά ,4 στην Ήπειρο και3 στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.542 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5.534 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 8 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 79 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κλπ. και βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις. Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε δύο καταστήματα στη Σαντορίνη.

Πιο αναλυτικά, στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) πραγματοποιήθηκαν 23 έλεγχοι, με 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος), 11 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στη Σαντορίνη 2 έλεγχοι με 2 παραβάσεις για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας).

Επίσης, στη Μύκονο πραγματοποιήθηκαν 14 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις, στην Τήνο 12 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις, στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος), 9 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις, στην Κέα, 5 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις, στη Σύρο 2 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) ένας έλεγχος, χωρίς παράβαση. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κέρκυρα: Νέες συλλήψεις και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων

Σε νέες συλλήψεις και στην επιβολή προστίμων προέβησαν αστυνομικοί των ειδικών συνεργείων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας σε Κέρκυρα και Λευκάδα, σε παραβάτες της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στον Κάβο, στη νότια Κέρκυρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο ένας για λειτουργία καταστήματος μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και ο δεύτερος για απαγόρευση όρθιων πελατών σε κατάστημα, με επιβολή διοικητικού προστίμου 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελική Αρχή του νησιού. Επίσης σε Κέρκυρα και Λευκάδα βεβαιώθηκαν 16 και 2 παραβάσεις αντίστοιχα, για μη χρήση μάσκας. Στους παραβάτες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

(πληροφορίες από news247.gr, astynomia.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα