Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο που έρχεται Πειραιά: Αρνητικά τα έξι από τα 12 θετικά τεστ κορονοϊού (video)

Ανατροπή με τα κρούσματα κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» που επιστρέφει άρον άρον στον Πειραιά, ενώ βρισκόταν σε κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ στους επαναλητπικούς ελέγχους, τα πρώτα

έξι εμφανίστηκαν αρνητικά, ενώ για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται το πρωί της Τρίτης (29/9).

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Η ΤUI Cruises προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Το πρωί της Τρίτης «δένει» Πειραιά

Το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου).

Όταν φτάσει δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με παρουσία των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Το κρουαζιερόπλοιο, που ήταν το πλοίο με το οποίο επανεκκίνησε η κρουαζιέρα στη χώρα μας, μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Τι προβλέπει το σχέδιο – Ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα