Πορείες για την επίσκεψη Πομπέο: Έκαψαν αμερικανική σημαία στη Θεσσαλονίκη – Ένταση στην Αθήνα (video)

Ένταση δημιουργήθηκε τόσο στην πορεία διαμαρτυρίας της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας, ενάντια στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, μέλη της ΕΔΥΕΘ, εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το Προξενείο των ΗΠΑ,

στη Θεσσαλονίκη κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ.

Ορισμένοι κόλλησαν αφίσες με συνθήματα κατά του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην πύλη εισόδου του εμπορικού κέντρου στο οποίο βρίσκεται το Προξενείο των ΗΠΑ.

Ένταση και χημικά στην Αθήνα

Στην Αθήνα μέλη αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο Ελευθερίας στην πρωτεύουσα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο ενώ με βασικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών.

Police sprayed tear gas and blocked demonstrators protesting near the US Embassy against Secretary Pompeo’s visit to #Greece. pic.twitter.com/FqFeWB8gip

— Savvas Karmaniolas (@savvaskarma) September 28, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα