Θετικοί στον κορονοϊό οκτώ επιβάτες σε πτήση από Κρήτη για Λονδίνο

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ότι είναι από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές οκτώ επιβάτες πτήσης που επέστρεψε στο Λονδίνο από την Κρήτη.

Πρόκειται για οκτώ έφηβους από το Χάμσαϊρ που επέστρεψαν με την «Wizz Air» από την Κρήτη στο Λούτον στις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης

Από την πλευρά της η αεροπορική εταιρεία

ανέφερε πως πληροφορήθηκε από τον Guardian ότι οι επιβάτες ήταν θετικοί στον ιό και κατηγόρησε τις βρετανικές υγειονομικές αρχές ότι δεν έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για να εντοπίσουν τους υπόλοιπους 204 επιβάτες.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της Βρετανίας υποστήριξε πως γνώριζαν για τα κρούσματα και τους είχαν ενημερώσει να μπουν σε καραντίνα.

Πάντως σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα στη Βρετανία να μπαίνουν σε καραντίνα, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται την Παρασκευή. Εκτός από την Ελλάδα στη λίστα με τις χώρες με υποχρέωση καραντίνας είναι πιθανό να συμπεριληφθεί και η Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα