«Θέση των ΑΝΕΛ η μη χρήση του όρου Μακεδονία», τόνισε ο Καμμένος (video)

Τη θέση του ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι αντίθετοι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε τα πυρά του στην Ντόρα Μπακογιάννη,

καλώντας τη ΝΔ να ανοίξει τα «χαρτιά» της.

«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι ο όρος “Ματσεντόνια” είναι ελληνικός ενώ ο όρος “Βαρντάσκα” όχι. Εάν υπάρχει πλειοψηφία είτε σε επίπεδο Βουλής είτε σε επίπεδο Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα περάσει, εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία δεν θα περάσει, παρατήρησε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξή του στο πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά, με τον οποίο τόνισε ότι δεν διαφωνεί, ενώ ανέφερε πως είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε ποτέ.

«Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών», τόνισε.

Απέδωσε δε τα περί διαφωνιών σε «μία εγκληματική συμμορία που αποφάσισε να εξοντώσει εμένα για να ρίξει την κυβέρνηση» ενόψει των επικειμένων δικών της. Δεν αφορά συνολικά τα πολιτικά στελέχη διευκρίνισε. «Εγώ αντέχω πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά διαμηνύοντας προς τους «κάποιους συγκεκριμένους» του «πολιτικού βραχίονα του συστήματος να μην πιάνουν στο στόμα τους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας: «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δίκη της θέση».

Παράλληλα, επεσήμανε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση το 1993, ενώ αναρωτήθηκε «ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ; Να λύσει τα δικά της πρώτα. Εγώ δεν ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία».

«Έχουμε διαφορετικές απόψεις με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι βάζουμε νερό στο κρασί μας αλλά εκεί που υπάρχει θέμα αρχών δεν αλλάζουμε», υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα