Δέσμευση Τόσκα για σύλληψη του «Ρουβίκωνα» – «Δεν είμαστε χαϊδεμένα παιδιά», η απάντηση

«Θα συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα», δεσμεύθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον realfm μετά την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Δείτε επίσης: Μπουκάλια με μπογιές από τον Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ισραήλ (εικόνες – video)

«Ήταν πράξη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη. Η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας και όταν την υπερβαίνει το πληρώνει και θα το πληρώσει και αυτή τη φορά».

Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τους ακτιβισμούς μέσα στα όρια της νομιμότητας, με τα σπασίματα και την

προσβολή πρεσβειών, τονίζοντας ότι «όταν ρίχνουν προκηρύξεις δεν υπερβαίνουν τα όρια».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματική οργάνωση, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα. Έτσι αντιμετωπίζονται οι παρεμβάσεις και τα εγκλήματα στις δημοκρατίες».

H απάντηση του Ρουβίκωνα

Με μακροσκελή ανάρτηση σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα η ομάδα «Ρουβίκωνας» απαντάει στα «περί ατιμωρησίας».

«Μετά τα μικροπολιτικά παιχνίδια στη Βουλή, διάφορα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ και μπόλικες συζητήσεις μεταξύ τηλεμαϊντανών στα παράθυρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, είδαμε τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι “δεν έχουμε δεχτεί σαν Αστυνομία καμία εντολή ούτε οι ειδικές υπηρεσίας της Αστυνομίας αλλά ούτε και οι απλές υπηρεσίες της Αστυνομίας να προβούμε σε καμία αναζήτηση, σε καμία σύλληψη, δεν έχει καταλογιστεί καμία ευθύνη και δεν έχουν ένα ποινικό παρελθόν ή ποινικό προφίλ κανένας από αυτούς», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του η αντιεξουασιαστική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα