Θερίζει… ο κορονοϊός στην Ιταλία – Στους 197 οι νεκροί – Ενισχύονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας

Αυξήθηκαν και άλλο οι νεκροί στην Ιταλία λόγω του κορονοϊού με την κατάσταση να ξεφεύγει. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι πλέον 3916. Οι νεκροί είναι 197, ενώ 523 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Ενισχύονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι δίκες σταματούν μέχρι τις 30 Ιουνίου στη γειτονική χώρα. «Ύψιστη προτεραιότητα για όλες τις χώρες η αναχαίτιση της επιδημίας», δηλώνει ο γενικός διευθυντής

του ΠΟΥ, ενώ αποκλεισμένοι είναι τουρίστες στη Βηθλεέμ.

The number of people to have died from coronavirus in Italy has leapt by a third to 197 people https://t.co/j6XB4H5LUR

— Global's Newsroom (@GlobalsNewsroom) March 6, 2020

Η κυβέρνηση της Ρώμης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας. Αναμένεται να διατεθεί περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αρχίζοντας από την ενίσχυση των μονάδων εντατικής θεραπείας αλλά και την γενικότερη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα, τέλος, με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s, η ιταλική οικονομία θα υποστεί σημαντικές συνέπειες από την κρίση του κορονοϊού. Για την φετινή χρονιά ο οίκος προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα έχει αρνητική ανάπτυξη της τάξης του -0,5% και ότι η οικονομική ύφεση θα γίνει αισθητή από το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Italy coronavirus deaths near 200 after biggest daily jump https://t.co/x0UT7ryOjI

— CATHERINE STEVENS (@CATSTEVENS65) March 6, 2020


Οι δίκες σταματούν μέχρι τις 30 Ιουνίου – Ενισχύονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δίκες πρόκειται να σταματήσουν, σε όλη την χώρα, μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να λάβει το βράδυ της Παρασκευής (06/03) το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Θα υπάρξουν λίγες μόνον εξαιρέσεις, όπως οι δίκες που αφορούν υποθέσεις ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία της Ιταλίας, με άλλα πέντε χιλιάδες μηχανήματα για τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνολικά, διακόσιοι γιατροί και νοσοκόμοι, εξαιτίας της επαγγελματικής τους αυταπάρνησης, έχουν προκύψει θετικοί στον κορονοϊό.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία, στο μεταξύ, ζήτησε επίσημα από τους πολίτες που θεωρούν ότι παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού, να μη μεταβαίνουν στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να ζητούν συμβουλές από τους γιατρούς, μέσω των ειδικών τηλεφωνικών αριθμών χωρίς χρέωση.

Οι ειδικοί, τέλος, απευθύνονται στους ασθενείς που μένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό και τους ζητούν να μην συναντούν συγγενείς και φίλους. Για όποιον δεν ακολουθήσει την σύσταση αυτή, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της «Rai», είναι πιθανό να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.

Scusate, non ho capito. Conte qui sta dicendo che chiudere le scuola serve anche a “dare un segnale all’estero”?

Cioè sta usando l’emergenza epidemia per fare comunicazione, dare segnali, e ottenere qualcosa dall’Ue?!?

E lo dice pure. pic.twitter.com/cGl7j7sC9E

— jacopo iacoboni (@jacopo_iacoboni) March 6, 2020

Ύψιστη προτεραιότητα για όλες τις χώρες η αναχαίτιση της επιδημίας, δηλώνει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ

Όλες οι χώρες θα πρέπει να καταστήσουν κορυφαία προτεραιότητά τους την αναχαίτιση της επιδημίας του Covid-19, προέτρεψε την Παρασκευή (06/03) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο ΠΟΥ τόνισε ότι η αντιμετώπιση της επιδημίας απαιτεί τη συνεργασία των χωρών και επαίνεσε το Ιράν επειδή «ενεργοποιήθηκε» για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Scenes of coronavirus preparations, fears and resilience across Switzerland #COVID19 #coronavirus #Switzerlandhttps://t.co/fiZvkx4dZV

— Giovanny Leon (@GiovannyLeon) March 6, 2020


«Είμαστε στα πρόθυρα να φτάσουμε τα 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Αντανόμ Γκρεμπρεγιεσούς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η επιδημία «εξαπλώνεται γεωγραφικά και είναι βαθιά ανησυχητική», πρόσθεσε. «Εξακολουθούμε να συστήνουμε σε όλες τις χώρες να καταστήσουν τον περιορισμό της ύψιστη προτεραιότητά τους», υπογράμμισε.

Με βάση την καταμέτρηση που κάνει το πρακτορείο «Reuters», τα κρούσματα έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000 σε όλον τον κόσμο και ανέρχονται σε περίπου 100.300.

Η Ελβετία προστατεύει τους άνω των 65 ετών

Η Ελβετία ζήτησε την Παρασκευή (06/03) από τους πολίτες της άνω των 65 ετών και όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις αγορές σε καταστήματα τις ώρες αιχμής και να περιορίσουν τις μη αναγκαίες επαφές.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελβετία καταγράφηκε στις 25 Φεβρουαρίου στο καντόνι του Τιτσίνο, στα σύνορα με την Ιταλία. Έκτοτε, 210 κρούσματα έχουν καταγραφεί στα 20 από τα 26 ελβετικά καντόνια και στο πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, σύμφωνα με τον πρόσφατο επίσημο απολογισμό. Την Πέμπτη (05/03), η Ελβετία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από τον Covid-19, μιας ηλικιωμένης που αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας.

Η Ελβετία ζήτησε από τους πολίτες της άνω των 65 ετών και όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα MMM και τις αγορές σε καταστήματα τις ώρες αιχμής#COVIDー19 #Covid_19 #κοροναϊός #κορονοϊός #coronavirus #Switzerlandhttps://t.co/RMlMNwLziL pic.twitter.com/EZyB2NAVH2

ΑΠΕ-ΜΠΕ (@amna_news) March 6, 2020


Μπροστά στην εξάπλωση της νόσου, η Ελβετία ζήτησε την Παρασκευή (06/03) από τις ευάλωτες ομάδες, εκ των οποίων 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες τις ώρες αιχμής, να κάνουν τις αγορές τους όταν δεν υπάρχει πολύς κόσμος και να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις όπως τα θέατρα, όπως και τα μη απαραίτητα ραντεβού.

«Στην Κίνα δεν ήταν μονάχα τα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν σε ολόκληρες πόλεις, που έκαναν την επιδημία να αλλάξει, ήταν, επίσης, η κοινωνική αποστασιοποίηση», εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος Μεταδιδόμενων Ασθενειών του ομοσπονδιακού γραφείου Δημόσιας Υγείας Ντάνιελ Κοχ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση μεταξύ των ανθρώπων έκανε τη διαφορά. Εφαρμόζουμε αυτήν την κοινωνική αποστασιοποίηση στην Ελβετία», υπογράμμισε.

Αποκλεισμένοι τουρίστες στη Βηθλεέμ, δεν μπορούν ούτε να φύγουν ούτε να μπουν στην πόλη – Στα 16 τα κρούσματα στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές αρχές, σε συντονισμό με την Παλαιστινιακή Αρχή, εμπόδισαν σήμερα την είσοδο και την έξοδο επισκεπτών στη Βηθλεέμ, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων του Covid-19.

Americans stuck inside Bethlehem hotel after area put on coronavirus lockdown https://t.co/v4LwG7hfZY

— Thomas Kaine (@thomaskaine5) March 6, 2020


Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρισκόταν στην περιοχή ανέφερε ότι περίπου 20 πούλμαν είχαν μπλοκαριστεί στο φυλάκιο ελέγχου στην είσοδο της Βηθλεέμ. Η πόλη, όπου βρίσκεται η Βασιλική της Γεννήσεως, απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ.

Άλλοι τουρίστες, που βρίσκονται μέσα στην παλαιστιανιακή πόλη και αιφνιδιάστηκαν από την απαγόρευση εισόδου – εξόδου, αναζητούσαν κάποιον τρόπο να φτάσουν στην Ιερουσαλήμ παρακάμπτοντας τα στρατιωτικά φυλάκια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Επιβεβαιώνω ότι τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν πλέον να μπουν στη Βηθλεέμ», δήλωσε ο Μίκι Ρόζενφελντ, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας που ελέγχει το φυλάκιο εισόδου. «Μετά τον εντοπισμό (κρουσμάτων) του κορονοϊού στη Βηθλεέμ, ελήφθη μια απόφαση την Πέμπτη (05/03) από το υπουργείο άμυνας, σε συντονισμό με την Παλαιστινιακή Αρχή, για να εμποδίσουμε κάθε μετακίνηση, από και προς την πόλη, από τουρίστες και κατοίκους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή 16 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στη Δυτική Όχθη, οι εννέα εκ των οποίων στη Βηθλεέμ. Την Πέμπτη (05/03) κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατάχθηκε το κλείσιμο της Βασιλικής και απαγορεύτηκε για δύο εβδομάδες η διαμονή τουριστών στην περιοχή της Βηθλεέμ.

Coronavirus – The City Bethlehem Goes Into Total Lock down https://t.co/lpOaIE1BHq

— NevidaBlog (@NevidaB) March 6, 2020


«Άνθρωποι που είχαν προσβληθεί επισκέφθηκαν τη Βασιλική», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο πατήρ Ασμπέντ Μπαλιάν, της Αρμενικής Εκκλησίας, που διαχειρίζεται ένα τμήμα του ναού.

Στο Ισραήλ υπάρχουν 21 κρούσματα και οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα (πλην ορισμένων εξαιρετικών περιπτώσεων) σε ταξιδιώτες που προέρχονται από πολλές ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες, όπως από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το πρωί της Παρασκευής (06/03) ματαιώθηκαν οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας «El Al» από τη Ζυρίχη, τη Βαρκελώνη και το Βερολίνο, καθώς και τρεις πτήσεις της «Air France» από το Παρίσι με προορισμό το Τελ Αβίβ.

Amid Bethlehem lockdown, Palestinians report 9 more coronavirus cases https://t.co/zufGmPEhS0 via @timesofisrael

— drdivine (@drdivine) March 6, 2020

Ρωσία: Ανάρρωσε στη Μόσχα ο πρώτος ασθενής και σύντομα θα πάρει εξιτήριο

Ανάρρωσε στη Μόσχα ο πρώτος ασθενής που διαγνώσθηκε με κορονοϊό και σύντομα θα πάρει εξιτήριο, δήλωσε στους δημοσιογράφους η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα.

«Έχουμε καλά νέα. Ο πρώτος μας ασθενής ανάρρωσε, ήδη οι εξετάσεις που έγιναν αρκετές φορές επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι φορέας της λοίμωξης, τις προσεχείς ημέρες θα του δώσουμε εξιτήριο», δήλωσε η Ράκοβα.

#COVID19
This is Moscow Airport in Russia, meanwhile Back home in Kenya, the government say you won’t know if you were scanned or not. Just know you were scanned. #CoronaVirus

pic.twitter.com/VxwRYjh8Sm

— Lazooj Virals (@Lazooj) March 6, 2020


Νωρίτερα την Παρασκευή (06/03) είχε ανακοινωθεί ότι διαγνώσθηκαν έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία. Πρόκειται για ρώσους πολίτες, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στην Μόσχα και ένας στο Νίζνι Νόβγκοραντ. Όλοι τους είχαν επισκεφθεί την Ιταλία.

Βιετνάμ: Εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα, το πρώτο μετά από τρεις εβδομάδες

Το Βιετνάμ ανακοίνωσε την Παρασκευή (06/03) ότι εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού την Παρασκευή (06/03), το πρώτο μετά από τρεις εβδομάδες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δήμου του Ανόι, Νγκουγιέν Ντουκ Τσουνγκ.

Vietnamese are spreading this pic of Mr. Vu – the one responsible for the very great control over #COVIDー19 in Vietnam. This is from the urgent mtg last night b/c of ONE very irresponsible person that the battle agaisnt coronavirus in Vietnam, which will confirm “success” + pic.twitter.com/CPkP8hl2lc

— D⁷ YOONGI MONTH (@dstandsfordream) March 6, 2020

Μια 26χρονη γυναίκα, η Νγκουγιέν Χονγκ Νουνγκ, εισήχθη σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας την Πέμπτη (05/03), αφού παρουσίασε υψηλό πυρετό. Η Νουνγκ επέστρεψε στη χώρα τη Δευτέρα από ένα ταξίδι στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι.

Η νεαρή γυναίκα είναι το 17ο κρούσμα του Covid-19 στο Βιετνάμ. Οι υπόλοιποι 16 ασθενείς έχουν όλοι τους αναρρώσει και πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από τον νέο κορονοϊό στη χώρα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Θερίζει… ο κορονοϊός στην Ιταλία – Στους 197 οι νεκροί – Ενισχύονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας - altsantiri

Keywords
κορονοϊός, ιταλια, νεκροι, μεσα μαζικης μεταφορας, air france, last night, νέα, ιουνίου, people, italy, https, αεπ, jump, rai, sta, che, dice, twitter, switzerland, leon, reuters, λιχτενστάιν, mmm, απε-μπε, συγκοινωνιες, κοχ, hotel, put, lockdown, afp, λεωφορεια, city, γαλλια, air, france, russia, home, government, ρωσία, vietnam, night, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, κρουσματα σημερα, χωρες, ρωσία, αεπ, βαρκελωνη, βερολινο, γερμανια, γυναικα, ζυριχη, θανατος, ιερουσαλημ, ιραν, ισραηλ, ιταλικα, κινα, λονδινο, μιλανο, οικονομια, πτησεις, τα νεα, τηλεοραση, υφεση, ωρα, mmm, people, russia, switzerland, εξαιρεσεις, απε, απε-μπε, εβδομαδες, βηθλεεμ, βιετναμ, βραδυ, βρισκεται, γινει, γιατροι, δευτερα, δυτικη οχθη, δυτικη, ευρω, υπαρχει, ελβετια, ενημερωση, εξετασεις, εξι, εξιτηριο, ετων, ευρωπη, ιδια, θεατρα, οικο, κυβερνηση, κοχ, λιχτενστάιν, μοσχα, νοσοκομεια, μπε, οικος, οχθη, παρισι, πεμπτη, προβληματα, προσληψεις, πρωι, ραντεβου, συντομα, τμημα, συμπτωματα, ωρες, αγορες, che, city, dice, εννεα, government, home, hotel, https, χωρα, leon, υπουργειο, italy, ιουνίου, last night, night, νοσοκομειο, ομαδες, put, sta, ταξιδι, υγειας, jump, vietnam
Τυχαία Θέματα