Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατιώτες χτυπούν πρόσφυγες μπροστά στον φράκτη του Έβρου

Ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από το κλίμα στις Καστανιές Έβρου κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Σε αυτό φαίνονται τούρκοι στρατιωτικοί να ξυλοκοπούν και να χλευάζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ελληνική πλευρά εξετάζει όλα τα σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να θελήσουν να δημιουργήσουν προβοκάτσια και γι’ αυτό έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά ώστε να είναι πανέτοιμοι σε κάθε περίπτωση.

«Βροχή» από δακρυγόνα (video)

Ένταση παρατηρείται από το μεσημέρι της Παρασκευής στις Καστανιές

 Έβρου, όπου οι ελληνικές Αρχές καταγγέλλουν ότι δέχονται ρίψεις 6 ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά στο φυλάκιο.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ακούστηκαν το απόγευμα και πυροβολισμοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αμολύβωτα πυρά που χρησιμοποιούνται για εκφοβισμό.

Τουρκική ακτοφυλακή απείλησε με εμβολισμό ελληνικό σκάφος στη Λέσβο

Η κλιμάκωση της έντασης συνεχίστηκε και στη Λέσβο. Ενα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές Αρχές δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να προχωρά σε μια προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους στη Λέσβο. Οπως μπορείτε να διακρίνετε από το βίντεο, λίγο έλειψε οι δύο λέμβοι να συγκρουστούν, όταν το τουρκικό σκάφος πήγε στα απόνερα του ελληνικού κι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια αποτροπής εισόδου μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν προβεί σε 16 συλλήψεις έως το απόγευμα της Παρασκευής (06/03). Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές την ίδια στιγμή εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Από το περασμένο Σάββατο (29/02) – οπότε ξεκίνησε το μαζικό κύμα πίεσης στα σύνορα – έως και το απόγευμα της Παρασκευής (06/03) ο απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 268 συλλήψεις μεταναστών. Την ίδια στιγμή εκτιμάτε ότι απετράπησαν 38.480 παράνομες είσοδοι μεταναστών.

(Με πληροφορίες και video από ethnos.gr, grtime.gr)

Πηγή: Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατιώτες χτυπούν πρόσφυγες μπροστά στον φράκτη του Έβρου - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα