Τεράστιο σκάνδαλο κλονίζει την British Airways – Χάκερ έκλεψαν τα δεδομένα από 380.000 πελάτες της

Σε εξέλιξη έρευνα για ηλεκτρονική κλοπή δεδομένων της εταιρείαςΗ αποκάλυψη για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο έγινε το βράδυ της Πέμπτης από την ίδια την εταιρείαΗ εταιρεία θα αποζημιώσεις τους πελάτες

Στη «δίνη» ενός τεράστιου σκανδάλου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο βρετανικός «κολοσσός» British Airways, καθώς υπέστη ηλεκτρονική

κλοπή δεδομένων στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, η οποία μπορεί να αφορά 380.000 πελάτες της.

Συγκεκριμένα, η British Airways ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα για ηλεκτρονική κλοπή δεδομένων που υπέστη και μπορεί να αφορά 380.000 τραπεζικές κάρτες πελατών της. Επισημαίνει μάλιστα, ότι τα θύματα της κλοπής αυτής θα πάρουν αποζημίωση.

Η ίδια η εταιρεία αποκάλυψε το σκάνδαλο

Η αποκάλυψη για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο έγινε το βράδυ της Πέμπτης από την ίδια την εταιρεία. Όπως ανέφερε με ανακοίνωσή της, η ηλεκτρονική κλοπή δεδομένων έγινε στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές του Σεπτεμβρίου εν μέσω της περιόδου των διακοπών λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, η οποία έχει τώρα διορθωθεί.

«Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας που πιστεύουν ότι μπορεί να επηρεάστηκαν από το περιστατικό να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους ή τον εκδότη της κάρτας τους και να ακολουθήσουν τις συστάσεις τους», προσθέτει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία έχει ενημερώσει τις αρχές.

Η εταιρεία θα αποζημιώσεις τους πελάτες

«Λυπούμαστε βαθύτατα γι’αυτήν την αναστάτωση, η οποία προκλήθηκε από μια εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά με τη σειρά του ο γενικός διευθυντής της British Airways Άλεξ Κρουζ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία λαμβάνει «σοβαρά υπόψη» την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Η εταιρεία επισήμανε ότι θα επικοινωνήσει με τους πελάτες που επηρέασε η κλοπή αυτή και ότι θα τους αποζημιώσει για οποιαδήποτε οικονομική ζημιά που μπορεί να υπέστησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα