Τέλος στην «Οδύσσεια» Μητρετώδη και Κούκλατζη – Επιστρέφουν σπίτια τους (video)

Έφυγαν από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετά τις απαραίτητες εξετάσειςΣυνοδευόμενοι από αγαπημένα τους πρόσωπα ξεκίνησαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, την Ορεστιάδα και την ΚαστοριάΠώς περιέγραψαν τη στιγμή της σύλληψής τουςΣτιγμές χαράς και συγκίνησης τα ξημερώματα της Τετάρτης, κατά την άφιξή τους, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Το τέλος της «Οδύσσειας» πέντε μηνών σήμανε η έξοδος των δύο ελλήνων στρατιωτικών, από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το μεσημέρι της Τετάρτης. Πλέον, Μητρετώδης και Κούκλατζης μπορούν να απολαύσουν ξανά την ελευθερία τους, κοντά στα αγαπημένα

τους πρόσωπα.

Οι δύο στρατιωτικοί, που απελευθερώθηκαν από τις τουρκικές φυλακές, και επέστρεψαν τα ξημερώματα στην Ελλάδα, πέρασαν το κατώφλι του νοσοκομείου λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να ξεκινήσουν μαζί με τις οικογένειες τους για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, Καστοριά και Ορεστιάδα, αντιστοίχως.

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από απόφαση τουρκικού δικαστηρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στην Αδριανούπολη, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και συνόδευσαν τους δύο στρατιωτικούς στην πτήση της επιστροφής.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 3:19 τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου στη Θεσσαλονίκη, με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή να υποδέχονται τους έλληνες Στρατιωτικούς.

Πώς περιέγραψαν τη στιγμή της σύλληψής τους

Τις πρώτες μαρτυρίες για το πώς πέρασαν καταλάθος σε τουρκικό έδαφος και έπεσαν στα χέρια των τουρκικών αρχών, έδωσαν στη διάρκεια της πτήσης τους προς Θεσσαλονίκη οι δύο έλληνες στρατιωτικοί.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το ΑΠΕ, ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης εξηγεί πώς έγινε η σύλληψή τους. Περιγράφει τις στιγμές κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου τον περασμένο Μάρτιο που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στις φυλακές Αδριανούπολης για 167 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο έλληνες στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει πως ακολούθησαν ίχνη, τα οποία νόμιζαν πως ανήκαν σε παράνομους μετανάστες.

Αυτό περιγράφει και ο Αγγελος Μητρετώδης λέγοντας πως ανέβηκε σε ένα υπερυψωμένο σημείο για να τραβήξει με το κινητό τα ίχνη που είχε εντοπίσει μαζί με τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη πάνω στη συνοριακή γραμμή και έμοιαζαν να ανήκουν σε παράνομους μετανάστες.



Η πρώτη δήλωση του Αγγελου Μητρετώδη μετά την επιστροφή του

Στους δημοσιογράφους μίλησε ο Άγγελος Μητρετώδης μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο ανθυπολοχαγός θέλησε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα σε εκείνον όσο και στον Δημήτρη Κούκλατζη το διάστημα της κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκκλησία ο Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος μετέβη στην Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ’ Σώμα Στρατού για να ανάψει ένα κερί, όπως είπε, και να ευχαριστήσει για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών ανέφεραν πως το το πρωί της Τετάρτης είχαν πάει στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμειο για να ανάψουν κερί και να προσευχηθούν για την απελευθέρωσή των παιδιών τους. Στη συνέχεια προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ορεστιάδα μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου τους βρήκε η χαρμόσυνη είδηση της απελευθέρωσης των παιδιών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Seleo.gr

Βίντεο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα