Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία στην Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι, απεργίες και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Νέα ταλαιπωρία περιμένει σήμερα, Πέμπτη, το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, μετά τη χθεσινή 24ωρη απεργία κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Επιπλέον, σήμερα, για αρκετές ώρες θα παραμείνουν κλειστοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, λόγω της εορτής του πολιούχου, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Τα μέτρα της αστυνομίας έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 6 το πρωί

και θα κρατήσουν ως τις 3 το μεσημέρι, όταν και θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Διονυσίου.

Σε ποιους δρόμους θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, θα απαγορευτεί η στάθμευση και θα κλείσει σταδιακά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στους εξής δρόμους:

-Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.
-Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
-Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
-Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
-Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.
-Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.
-Κανάρη, σε όλο το μήκος της

Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Παράλληλα, για δεύτερη σερί ημέρα, το επιβατικό κοινό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, θα ταλαιπωρηθεί. Λιγότερο βέβαια σε σχέση με την χθεσινή 24ωρη απεργία που είχαν Μετρό και ΗΣΑΠ, καθώς τα μεν λεωφορεία θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους σήμερα, ενώ Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 15:00.

Σημειώνεται πως σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στη γραμμή Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Απεργούν και τα τρένα

Για δεύτερη ημέρα σερί οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, κάτι που θα φέρει νέα ταλαιπωρία γι’ αυτούς που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν με το μέσο αυτό το διήμερο. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα, καθώς οι διαπραγματεύσεις της Π.Ο.Σ. με τις Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Έτσι αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία και μάλιστα έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του οργανισμού στις 10:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα