Τα τεστ του Τραμπ για τη νοητική του ικανότητα – Μπορείτε να τα περάσετε;

Ζωγραφίστε ένα ρολόι, ονομάστε μια καμήλα, βρείτε το κοινό στοιχείο μεταξύ ενός τραίνου και ενός ποδηλάτου: αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που τίθενται στο Montreal Cognitive Assessment (Moca), στο οποίο υποβλήθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να αποδείξει τη διανοητική του ικανότητα.

Ο Τραμπ κατάφερε να απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και να πάρει 30 στα 30.

Το τεστ,

το οποίο σχεδίασε ο γιατρός Ζίαντ Νασρεντίν και δημοσιεύθηκε το 2005, χρησιμοποιείται ευρέως παγκοσμίως για να εντοπίζονται οι άνθρωποι που πάσχουν από νοητικά προβλήματα, κυρίως ελαφρά ή Αλτσχάιμερ. Οποιοδήποτε σκορ πάνω από το 26 στα 30 θεωρείται αποδεκτό.

Το τεστ υπάρχει σε διάφορες εκδοχές και γλώσσες και αποτελείται από ένα ερωτηματολόγιο μίας σελίδας, το οποίο ελέγχει μεταξύ άλλων τη μνήμη, τη συγκέντρωση, τις γλωσσικές ικανότητες, τον προσανατολισμό, την ικανότητα να εκτελεί απλές μαθηματικές πράξεις. Η διάρκειά του είναι περίπου 10 λεπτά.

Οι εξεταζόμενοι πρέπει να αντιγράψουν έναν κύβο, να ζωγραφίσουν ένα ρολόι που θα δείχνει μια συγκεκριμένη ώρα, να αναγνωρίσουν τρία ζώα. Στη συνέχεια πρέπει να επαναλάβουν μια σειρά λέξεων και αριθμών, να κάνουν μια σειρά απλών αφαιρέσεων, όπως 100-7, μετά 93-7 και ούτω καθεξής.Οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι διαθέτει περιορισμένο λεξιλόγιο, όμως ο πρόεδρος Τραμπ πέτυχε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού του, σε όλες τις γλωσσικές δοκιμασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα