Στο αυτόφωρο δύο αστυνομικοί μετά από μήνυση Βαξεβάνη

Ένας Υπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας και ένας Αρχιφύλακας, οι οποίοι υπηρετούν στο Α.Τ. Ομόνοιας, συνελήφθησαν για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Οι δυο τους αρνήθηκαν να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής του δημοσιογράφου ο οποίος θεώρησε πως δεν έπρεπε να παρακάμψει την παρανομία και να απευθυνθεί σε άλλο Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ για να εξυπηρετηθεί αλλά απαίτησε να εφαρμοστεί ο νόμος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης

γράφει στην αναφορά του:

«Ζητώ τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των δύο συγκεκριμένων αστυνομικών, όχι για λόγους εκδίκησης αλλά γιατί τέτοιες συμπεριφορές είναι επικίνδυνες όταν αναπτύσσονται στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας και αναπαράγουν αυταρχικά και αντιδημοκρατικά πρότυπα των οποίων η μη αντιμετώπιση παγιώνεται ως καθεστώς. Αν συμπεριφέρονται έτσι σε έναν Έλληνα πολίτη ο οποίος προσπαθεί να διεκπεραιώσει ένα τυπικό και νόμιμο αίτημα, τότε πώς συμπεριφέρονται σε κάποιον ο οποίος ενδεχομένως εμφανίζει παραβατική συμπεριφορά; Πώς τον τιμωρούν για να επιβάλουν τον νόμο που οι ίδιοι κατασκευάζουν;»

Πηγή: Documento

Keywords
Τυχαία Θέματα