Αυτή είναι η ενιαία σημαία της Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς (εικόνες)

Βόρεια και Νότια Κορέα θα παρελάσουν υπό μία σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας, κατεβάζοντας μια κοινή ομάδα χόκεϊ επί πάγου γυναικών.

Η Β. Κορέα θα στείλει αντιπροσωπεία άνω των 400 ατόμων, περιλαμβανομένων 230 τσιρλίντερ, 140 καλλιτεχνών και 30 αθλητών του τάε κβον ντο για επίδειξη, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Επανένωσης

της Νότιας Κορέας, όπου συμπληρώνεται ότι ο ακριβής αριθμός των αθλητών θα προσδιοριστεί μετά από συνομιλίες με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Βόρεια και Νότια Κορέα κατεβάζουν ομάδες υπό τη σημαία της ενιαίας χερσονήσου και για αυτό το λόγο τα διεθνή ΜΜΕστέκονται στη σημαία της ενιαίας χερσονήσου.

Σύμφωνα με το indy100.com, η σημαία της ενιαίας Κορέας απεικονίζει το περίγραμμα της Κορεατικής χερσονήσου σε μπλε χρώμα, ενώ το φόντο είναι λευκό.

H σημαία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1991, όταν οι δύο χώρες αγωνίστηκαν ως μία στο 41ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πινγκ πονγκ στην Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 6 Απριλίου του 2017 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου, Νοτιοκορεάτες κυμάτιζαν την κοινή σημαία ενώ ζητωκραύγαζαν για τη γυναικεία ομάδα της Βόρειας Κορέας σε αγώνα μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters:

Keywords
Τυχαία Θέματα