Τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού σε μια φωτογραφία με λεμόνια που έγινε viral

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει μια φωτογραφία με λεμόνια η οποία δείχνει με ακρίβεια τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού. Τη φωτογραφία αυτή κοινοποίησε η Erin Smith Chieze, μια γυναίκα που αντιμετωπίζει καρκίνο του μαστού προκειμένου να ενημερώσει αλλά και να κινητοποιήσει τις γυναίκες να προσέξουν πιθανές αλλαγές στο στήθος τους.

Η φωτογραφία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας Know Your Lemons και παρουσιάζει με λεπτομέρειες ποιες αλλαγές ή σημάδια στο στήθος είναι πιθανό να σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού.

Τα

σημάδια αυτά είναι:

1. ψηλαφητή σκληρή μάζα
2. εσοχή
3. πληγή στο δέρμα
4. κοκκίνισμα ή τοπική αύξηση της θερμοκρασίας
5. έκκριση υγρών
6. λακκάκια
7. εξόγκωμα
8. ανάγλυφη φλέβα
9. εσολκή θηλής
10. αλλαγή στο σχήμα/το μέγεθος
11. όψη φλοιού πορτοκαλιού
12. υποδόρια σκληρή μάζα

Το ποστ της Smith, στο οποίο περιγράφει τη δική της περιπέτεια έχει λάβει μέχρι στιγμής 30 χιλιάδες κοινοποιήσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Πρέπει να δίνουμε στις γυναίκες πραγματικές πληροφορίες, όχι χαριτωμένες καρδούλες. Αν δεν είχα δει αυτή την εικόνα, δεν θα ήξερα τι να προσέξω. Κάντε μια χάρη σε εμάς που κινδυνεύει η ζωή μας και μην παίζετε με καρδούλες –αρχίστε να βοηθάτε πραγματικά. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού και πραγματική επαγρύπνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα