Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες με «στόχο» την απλή αναλογική
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει εξαρχής στο στόχαστρό της την απλή αναλογική. Μία από τις πρώτες κινήσεις λοιπόν δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από μία σε αυτή την κατεύθυνση.
Για αυτό και στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε στους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες την πρόθεση αυτή.
Ο υπουργός χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση «βασικό πυλώνα» για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και υποσχέθηκε κάθε δυνατή συνεργασία ώστε να καταστεί αυτή η «αντίληψη κτήμα της κοινωνίας». Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που
Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχε ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος και οι 12 περιφερειάρχες: Γ. Πατούλης (Αττικής), Κ. Αγοραστός (Θεσσαλία), Στ. Αρναουτάκης (Κρήτη), Απ. Τζιτζικώστας (Κεντ. Μακεδονία), Αλ. Καχριμάνης (Ήπειρος), Ρόδη Κράτσα (Ιόνια νησιά), Κ. Μουτζούρης (Βορ. Αιγαίο), Γιωρ. Χατζημάρκος (Νοτ. Αιγαίο), Χρ. Μέτιος (Αν. Μακεδονίας – Θράκη), Παν. Νίκας (Πελοπόννησος), Φ. Σπανός (Στ. Ελλάδα). Ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης απουσίαζε λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων και θα ακολουθήσει συνάντηση τις επόμενες ημέρες.
Κατά την έναρξη της σύσκεψης στην εισαγωγική του δήλωση ο υπουργός Εσωτερικών καλωσόρισε τους περιφερειάρχες με την διαβεβαίωση ότι για την κυβέρνησή η Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα οι Περιφέρειες είναι ο «βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη, την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης, την κοινωνική συνοχή και την εξυπηρέτηση των πολιτών».
Δεσμεύτηκε για κοινή πορεία και απόλυτη συνεργασία, ώστε αυτή η αντίληψη να γίνει κτήμα των πολιτών και η κοινωνία να δει χειροπιαστά αποτελέσματα, «να ξανανιώσει ελπίδα και προοπτική, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης».
Χαρακτήρισε σημαντική την παρουσίαση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου, σχεδίου με έργα και δράσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και της περιοχής. Σχολίασε δε ως «πολύ θετικό» το γεγονός της ταύτισης του εκλογικού και πολιτικού κύκλου της κυβέρνησης και των Περιφερειών. Ως προϋπόθεση για την υλοποίηση των ανωτέρω, ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς η εφαρμογή της απλής αναλογικής, «δημιουργεί τεράστια προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία» τόσο των Περιφερειών όσο και εκατοντάδων δήμων.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό σε νομοθετική παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί το θέμα και «να δώσει τη δυνατότητα στους περιφερειάρχες να έχουν σε κάθε περίπτωση πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης των Περιφερειών». Σημείωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να υπάρξει μια συνολική θεώρηση των πραγμάτων, ενώ ζήτησε και ενημέρωση για την κατάσταση των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίκειται, νέο κύμα κακοκαιρίας.
Σχολιάζοντας δε τις δυσκολίες λόγω κακοκαιρίας που αντιμετώπισε με την έναρξη της θητείας της η νέα κυβέρνηση στη Χαλκιδική, σημείωσε την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας και του κρατικού μηχανισμού.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θα «βρέξει» λεφτά τις επόμενες μέρες - Ποιοι και πόσα χρήματα θα δουν στο λογαριασμό τους
- Καιρός: Ερχεται πολύ νερό! Ο χάρτης και η νέα έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (photo)
- Νοσοκομείο Λήμνου: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παθολόγο που εφημερεύει 32 μέρες!
- Διακόσιες χιλιάδες Αλβανοί πήραν ελληνική υπηκοότητα στα χρόνια της κρίσης
- Ποιους δημοσιογράφους διώχνει ο Μητσοτάκης από την ΕΡΤ
- Νότης Μηταράκης: Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ατάκα για τις κατσαρίδες (pics)
- Η κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου μηνύει την Ελένη Ερήμου για τον θάνατο του πατέρα της
- Τα H&M κομμάτια που θέλουμε στη ντουλάπα μας τώρα
- Αποχώρηση «βόμβα» από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη
- Δημόσιο: Κύμα ιδιωτικοποιήσεων και εθελουσίας εξόδου 15.000 υπαλλήλων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Η κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου μηνύει την Ελένη Ερήμου για τον θάνατο του πατέρα της
- Αυτοκίνητο έπεσε σε παιδική χαρά στην Καβάλα – Νεκρός ο 30χρονος οδηγός
- Οι «αθώοι» της Siemens
- Όταν ο Γάλλος δεν αναγνώρισε τον Γιάνις
- Οι δημόσιες ευχές της Μουτάφη στον σύζυγό της, Μάνο Νιφλή
- Εκδίδεται 7ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε το Υπ. Οικονομικών
- Στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ
- «Καρφί» Αναγνωστοπούλου: Ο Μηταράκης βρήκε κατσαρίδες, εμείς γυψοσανίδες με σκάνδαλα
- Βαρουφάκης για το επεισόδιο με τον γάλλο αστυνομικό: Με κόλλησε στον τοίχο
- Επίσημη πρώτη για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

- Τελευταία Νέα altsantiri
- Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες με «στόχο» την απλή αναλογική
- Τετραήμερη παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα έδωσε η ΕΟΚ
- Νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Ασπρόπυργο
- Αυτοκίνητο έπεσε σε παιδική χαρά στην Καβάλα – Νεκρός ο 30χρονος οδηγός
- «Καρφί» Αναγνωστοπούλου: Ο Μηταράκης βρήκε κατσαρίδες, εμείς γυψοσανίδες με σκάνδαλα
- Επίσημη πρώτη για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι δημόσιες ευχές της Μουτάφη στον σύζυγό της, Μάνο Νιφλή
- «Σύνδεσμος» μεταξύ ομάδας και διοίκησης στην Πόρτο ο Κασίγιας
- Οι «αθώοι» της Siemens
- Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό – Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
- 180 χρόνια κρατά η συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο
- Απόσυρση τώρα! Κυκλοφορούν ακόμα πάνω από 750.000 μη καταλυτικά ΙΧ!
- Μηχανογραφικό: Σε ποιες σχολές πέφτουν οι βάσεις
- Aυξημένα κατά 35% τα έσοδα από τον τουρισμό στο πρώτο τρίμηνο του 2019
- Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
- Bitcoin: Βουτιά άνω του 10% λόγω facebook
- Υπό μερικό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο