Συνήθειες ευτυχισμένων ζευγαριών, όπως τις περιγράφουν οι ειδικοί των σχέσεων

Πώς καταφέρουν μερικά ζευγάρια και είναι ευτυχισμένα; Ιδού οι 7 σημαντικότερες συνήθειες που διατηρούν τη σχέση τους – με όλα τα σκαμπανεβάσματα βεβαίως – δυνατή και αναλλοίωτη στον χρόνο, σύμφωνα με τους ειδικούς των σχέσεων.

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων, Samantha Rodman επισημαίνει ότι τα καθημερινά φιλιά τουλάχιστον όταν το ζευγάρι συναντιέται είναι σημαντικά γιατί ενισχύουν τη φυσική και οπτική επαφή και κατ’ επέκταση τη σχέση.

Τα ειλικρινή κοπλιμέντα, από απλά πράγματα

μέχρι πιο βαθιές συναισθηματικές δηλώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με την Pepper Schwartz, καθηγήτρια κοινωνιολογίας και σεξολόγο.

Ο θεραπευτής, Kurt Smith, θεωρεί πως και τα ευτυχισμένα ζευγάρια διαφωνούν – κάτι που είναι φυσιολογικό -, όμως αντί να προσβάλλουν ο ένας τον άλλον ή να διατηρούν αποστάσεις, τσακώνονται δίκαια.

Εστιάζουν στα θετικά χαρακτηριστικά του συντρόφου και της σχέσης και όχι στα αρνητικά, μας λέει η Kari Carroll, σύμβουλος σχέσεων σε ζευγάρια.

Ο θεραπευτής Aaron Anderson υποστηρίζει ότι δεν φοβούνται να εκδηλώσουν τα τρυφερά τους συναισθήματα δημοσίως.

Η Dr. Danielle Harel, σύμβουλος σεξ και σχέσεων, επισημαίνει ότι ζητούν αυτό που επιθυμούν ή αυτό που έχουν ανάγκη χωρίς να περιμένουν ότι ο άλλος θα διαβάσει τη σκέψη τους.

Βρίσκουν χρόνο τόσο για τον εαυτό τους, προκειμένου να κάνουν όσα αγαπούν, όσο και για να κάνουν μαζί δραστηριότητες σαν ζευγάρι, όπως αναφέρει η Celeste Hirschman, σύμβουλος σεξ και σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα