Λευκός Οίκος: Κακόπιστες οι επικρίσεις Τραμπ κατά των υπηρεσιών πληροφοριών

Οι επικρίσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών είναι «πολύ κακόπιστες», έκρινε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ο μεγιστάνας, στον οποίο θα δίνουν λόγο οι υπηρεσίες αυτές αφού αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου, έχει αμφισβητήσει επανειλημμένα την ποιότητα της δουλειάς τους και την τιμιότητά τους.

Ο Έρνεστ αντίθετα έκανε λόγο για πατριώτες που υπηρετούν τις ΗΠΑ επί

δεκαετίες, είτε φορώντας στολή είτε όχι.

Ωστόσο, ο Έρνεστ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το εάν μια αναφορά των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών εμπεριείχε ατεκμηρίωτες καταγγελίες με βάση τις οποίες η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που μπορεί να της δίνουν πλεονέκτημα καθώς ο Τραμπ δεν θα ήθελε να αποκαλυφθούν.

Ο Έρνεστ ανέφερε πως η αναφορά -η οποία παρουσιάστηκε στον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και στον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα- εξετάζει διάφορες τακτικές που χρησιμοποίησε η Μόσχα πέραν των κυβερνοεπιθέσεων στην προσπάθειά της να επηρεάσει, όπως επιμένει η αμερικανική κυβέρνηση, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Γίνεται συζήτηση και για αυτό το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων στην αναφορά», σημείωσε ο Έρνεστ.

«Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι η αναφορά την οποία συνέταξε η κοινότητα των πληροφοριών επεκτείνεται πέραν της κακόβουλης δραστηριότητας στο Διαδίκτυο στην οποία επιδόθηκε η Ρωσία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα