Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για διαφθορά στην ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Ο γάλλος πρώην ισχυρό άνδρα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για παρατυπίες στην ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο ΚατάρΟ Πλατινί έχει τιμωρηθεί από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA με τετραετή αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιροΚαταδικάστηκε μετά από εσωτερική έρευνα της FIFA για κατάχρηση εξουσίας,
απιστία και σύγκρουση συμφερόντων

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, συνελήφθη σήμερα από τις γαλλικές αρχές, για την υπόθεση ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Σύμφωνα με το γαλλικό Μέσο «MediaPart», οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον γάλλο πρώην ισχυρό άνδρα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το πρωί της Τρίτης (18/6), στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιείται για παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο το Κατάρ ανέλαβε τη διεξαγωγή του επόμενου Μουντιάλ.

Τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει έρευνα, μετά από καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η διοργάνωση στο Κατάρ, καθώς φέρεται να υπήρξε δωροδοκία μελών της FIFA. Ο Πλατινί ήταν στην οργανωτική επιτροπή της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας από το 2002 μέχρι την τιμωρία του.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο 63χρονος παράγοντας κατηγορείται πως χρηματίστηκε για να επηρεάσει ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας της χώρας του Κόλπου, ενώ φέρεται να είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ αρκετές φορές μέχρι και λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία για την ανάθεση της διόργανωσης.

Να σημειωθεί πως ο Πλατινί έχει τιμωρηθεί από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA με τετραετή αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Ο αποκλεισμός λήγει τον επόμενο Οκτώβριο.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA και μεγάλη δόξα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καταδικάστηκε μετά από εσωτερική έρευνα της FIFA για κατάχρηση εξουσίας, απιστία και σύγκρουση συμφερόντων.

Αρχικά του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας ποινή οκταετούς αποκλεισμού, η οποία μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια από το CAS.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα