«Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας η έκρηξη στη Νέα Υόρκη» – Συνελήφθη ο δράστης (video)

Πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη μέσα στον σταθμό των λεωφορείωνΤρεις τραυματίεςΑκάγεντ Ούλαχ, το όνομα του δράστη«Επηρεασμένος από το Ισλαμικό Κράτος ο δράστης», δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης της Νέας ΥόρκηςΒίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της έκρηξης

Ως «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας» χαρακτήρισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, την έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν, μέσα στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων «Port

Authority», κοντά στην Times Square, η οποία προκάλεσε μάλιστα τον τραυματισμό τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο δράστης ο οποίος και συνελήφθη.

The NYPD is responding to reports of an explosion of unknown origin at 42nd Street and 8th Ave, #Manhattan. The A, C and E line are being evacuated at this time. Info is preliminary, more when available. pic.twitter.com/7vpNT97iLC

— NYPD NEWS (@NYPDnews) 11 Δεκεμβρίου 2017

Αναλυτικότερα, την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο’Νιλ.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο’Νιλ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 07:30 (15:30 ώρα Ελλάδας), λιγότερες από έξι εβδομάδες μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε οκτώ θανάτους και 12 τραυματίες στο νότιο Μανχάταν, στην πρώτη φονική επίθεση στη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο ύποπτος συνελήφθη αμέσως. Επρόκειτο για ένα άτομο με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, το οποίο είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Οι πληροφορίες αυτές, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Νέας Υόρκης, πιστεύεται ότι ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ όπως δήλωσε ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές είχε λευκό ποινικό μητρώο στην πατρίδα του, την οποία επισκέφτηκε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο.

#BREAKING: Explosion at bus terminal in Manhattan, New York City: One man arrested – cause of explsion being investigated pic.twitter.com/5I8tOlfeyr

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) December 11, 2017

Σε κρίσιμη κατάσταση ο δράστης

Ο δράστης, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τα τραύματα που υπέστη στην κοιλιακή χώρα από την έκρηξη. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι τραυματίες από την έκρηξη είναι συνολικά τρεις, η ζωή κανενός από τους οποίους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης δεν είχε σκοπό να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στο συγκεκριμένο μέρος της Νέας Υόρκης.

Πλέον έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η λειτουργία των γραμμών του μετρό, που είχε διακοπεί νωρίτερα. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τα κίνητρα του δράστη.

«Επηρεασμένος από το Ισλαμικό Κράτος ο φερόμενος δράστης της Νέας Υόρκης»

«Επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις φέρεται να είναι ο φερόμενος δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδρασε μόνος του, δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα τονίσω ότι (ο ύποπτος) είχε επηρεαστεί από αυτές τις οργανώσεις», τόνισε ο Κουόμο, έπειτα από ερώτηση αν ο δράστης είχε εμπνευστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος, Ακάγεντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, συνελήφθη και σύμφωνα με τις αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδια βόμβα που εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.

Δείτε επίσης: «Επηρεασμένος από το Ισλαμικό Κράτος ο φερόμενος δράστης της Νέας Υόρκης»

Βίντεο – ντοκουμέντο με τη στιγμή της έκρηξης

Keywords
Τυχαία Θέματα