Συνελήφθησαν δύο Κολομβιανοί της σπείρας που «ξάφριζε» ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία

Πρόκειται για άντρα 50 ετών και γυναίκα 25 ετώνΑναζητούνται διεθνώς και οι υπόλοιποι τρεις ταυτοποιημένοι δράστεςΟι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν δύο Κολομβιανοί, μέλη της σπείρας που έκλεβε ιατρικό εξοπλισμό τεράστια αξίας από νοσοκομεία της Ελλάδας.

Η σπείρα είχε προχωρήσει σε κλοπές εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου

Δείτε επίσης: Κολομβιανοί οι δράστες

που “ξάφριζαν” τα ιατρικά μηχανήματα από τα νοσοκομεία

Αναλυτικότερα, με βάση διεθνή εντάλματα συνελήφθησαν στις 5 Νοεμβρίου από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, 50χρονος υπήκοος Κολομβίας, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και στις 3 Δεκεμβρίου από τις Αρχές της Γερμανίας, στη Φρανκφούρτη, 25χρονη υπήκοος Κολομβίας, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα νοσοκομεία της χώρας.

Τα κλεμμένα μηχανήματα

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας μας και της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, INTERPOL.

Δείτε επίσης: Στον “Αγ. Σάββα” παραδόθηκαν τα μηχανήματα που είχε κλέψει διεθνής σπείρα (εικόνες)

Ακόμη, με βάση τα σχετικά εντάλματα, αναζητούνται διεθνώς και οι υπόλοιποι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες, μέσω των διαύλων της διεθνούς και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στην Κολομβία δύο ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία ανακτήθηκαν και αποδόθηκαν στα παραπάνω Νοσοκομεία.

Πώς δρούσε η σπείρα

Η ελληνική αστυνομία έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση που δρούσε διεθνώς καθώς τα μέλη της έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες υποθέσεις κλοπών ιατρικών μηχανημάτων τη τελευταία τετραετία, από Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία και Γερμανία.

Οι Κολομβιανοί χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα των πορτογαλικών αρχών είχαν μάλιστα ενοικιάσει διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας για να παρακολουθούν τα νοσοκομεία.

Επίσης ταξίδεψαν με νοικιασμένο όχημα σε Λαμία και Λάρισα, όπου διέπραξαν τις δύο κλοπές.

Και οι τρεις αναχώρησαν από την χώρα μας την 25-05-2017 αεροπορικώςμε την χρήση πλαστών εγγράφων, μέσω Ισπανίας για χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα