Σύλληψη 19χρονου στη Ρόδο για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Ένας 19χρονος άνδρας συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης (30/5) στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και παράνομη βία.

Θύμα είναι μια 17χρονη κοπέλα, από την οποία ο κατηγορούμενος κατάφερε να αποσπάσει πορνογραφικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) και απείλησε να το διακινήσει διαδικτυακά αν δεν του έστελνε καινούριο.

Ο 19χρονος οδηγήθηκε την Παρασκευή (31/5) ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας που του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε σε δίκη την 18η Δεκεμβρίου 2019 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου. Να αναφέρουμε ότι αναμένεται η «ενίσχυση» της δικογραφίας με εργαστηριακές εξετάσεις σε ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας ο κατηγορούμενος, ως χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης («instagram»), κατάφερε να αποσπάσει από ανήλικη φωτογραφικό – βιντεοληπτικό υλικό που απεικόνιζε την ίδια ημίγυμνη, ενώ στη συνέχεια απαιτούσε περισσότερα παρόμοια δεδομένα απειλώντας ότι θα δημοσιεύσει το υλικό στο διαδίκτυο.

‏Η ανήλικη κατήγγειλε ειδικότερα ότι προ διμήνου, μέσα από site γνωριμιών, γνώρισε τον Ροδίτη με τον οποίο αντήλλαξαν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο «instagram» και συνέχισαν να συνομιλούν ιδιωτικά. Αρχικά ο νεαρός άνδρας της έστειλε δικό του ακατάλληλο υλικό για να πάρει… δικό της.

Η καταγγελία έγινε στο Τ.Α. Κοζάνης. Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και βρέθηκε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο που περιείχε ψηφιακά αρχεία με το επίμαχο υλικό. Ο κατηγορούμενος αναζητήθηκε και εντοπίστηκε επί της οδού Στοκχόλμης, έπειτα από έρευνα των αρχών. Ακολούθως προσήχθη και συνελήφθη…

Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα