Συγκλονιστικά πλάνα από το φλεγόμενο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» (video)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται μέσα από τα γκαράζ του επιβατηγού πλοίου «Ελ.Βενιζέλος» στο οποίο ξέσπασε φωτιά και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμα, καθώς στο σημείο έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες μέχρι και 500 βαθμών. Για να πέσει η θερμοκρασία από το τρίτο γκαράζ που βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά άνοιξαν τρύπες στο πλοίο. Οι τόνοι νερού που ρίχνουν οι πυροσβέστες είναι μεγάλοι, ενώ λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είναι αδύνατη η πρόσβαση

ακόμα και στον προηγούμενο όροφο. Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά τα πάντα έχουν λιώσει. Οι πυροσβέστες πηγαίνουν βήμα βήμα αφού η πρόσβαση είναι αδύνατη στο σημείο της φωτιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 – 6 Μποφόρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει στις 22:00 της Τρίτης από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα