Τέλος ο Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ – Επίσημα στην Ένωση ο Γιαννιώτας, επέκτεινε έως το 2023 ο Τσιντώτας (εικόνα)

Μπήκε τέλος στην πολυτάραχη σχέση 41 ετών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς ανακοινώθηκε την Τετάρτη (29/8) επισήμως η παραίτησή του 70χρονου Σερβοβόσνιου από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, με διαδικασίες… εξπρές ο Γιάννης Γιαννιώτας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα και ανήκει πλέον στο δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο διεθνής

άσος πήρε το νούμερο «11» και δήλωσε περήφανος γι’ αυτό, καθώς το έχουν φορέσει Θωμάς Μαύρος και Ντέμης Νικολαΐδης. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστή η συμφωνία των δυο πλευρών. Επίσης, ο Παναγιώτης Τσιντώτας επέκτεινε το συμβόλαιό του έως το το 2023.

Ο «Ντούσκο» πρόσφερε πολλά στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια ως παίκτης, προπονητής και εκτελεστικός διευθυντής, ενώ υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της αναγέννησης της ΑΕΚ και εκ των εμπνευστών του πενταετούς πρότζεκτ, το οποίο έφερε και πάλι την Ένωσης από την Γ’ Εθνική στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό τόνισε και η «κιτρινόμαυρη»ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Να θυμίσουμε πως αυτή η σχέση πέρασε από πολλά κύματα και λόγω της απόφασης του Μπάγεβιτς να αφήσει τον πάγκο της ΑΕΚ το 1996 για να πάει στον Ολυμπιακό, κάτι που ακόμα και σήμερα πολλοί οπαδοί της Ένωσης δεν του το έχουν συγχωρήσει. Μόνο που ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον έφερε πίσω, όταν η Ένωση ζούσε πολύ δύσκολες στιγμές.

H ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, την οποία κατείχε από το καλοκαίρι του 2013, όταν και ξεκίνησε η συνολική προσπάθεια ανασυγκρότησης της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα.

Πέραν του ότι αποτελεί διαχρονικά μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες στην 94χρονη ιστορία της ομάδας μας, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής με τρεις διαφορετικές ιδιότητες, αυτή του ποδοσφαιριστή, του προπονητή αλλά και του εκτελεστικού διευθυντή, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της αναγέννησης του συλλόγου και εκ των εμπνευστών του πενταετούς πρότζεκτ, το οποίο έφερε και πάλι την ΑΕΚ από την Γ’ Εθνική στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα την απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Θα αποτελεί, άλλωστε, για πάντα από τα πλέον επίτιμα μέλη της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας.

Ντούσκο, σε ευχαριστούμε για όλα!».

Λίγο αργότερα, η ΠΑΕ ΑΕΚ καλωσόρισε τον 25χρονο διεθνή που πήρε τη «βαριά» φανέλα με το νούμερο «11» και εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιάννη Γιαννιώτα. Ο διεθνής επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και θα φοράει στην πλάτη του την κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο 11.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι γεννημένος στις 29 Απριλίου 1993 στο Νεοχώρι Χαλκιδικής. Εκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στα τμήματα υποδομής του Αρη Θεσσαλονίκης και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα τη διετία 2011-13. Στη συνέχεια αποκτήθηκε από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, στην οποία αγωνίστηκε μία σεζόν, πριν δοθεί δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης.

Το 2015 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον ΑΠΟΕΛ, όπου είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Κύπρου (2016, 2017). Ακολούθησε η ισπανική Βαγιαδολίδ (2017-18) όπου σε 29 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 2 γκολ και συνέβαλε ώστε η ομάδα του να επιστρέψει στην Primera Division.

Στην ελληνική Super League έχει 76 συμμετοχές με 12 γκολ και στο κυπριακό πρωτάθλημα έχει 46 συμμετοχές με 10 γκολ.

Έχει περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες έχοντας διατελέσει διεθνής στην Παίδων, στη Νέων (της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος στην πορεία μέχρι τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2012) και στην Ελπίδων, ενώ τον Μάρτιο του 2015 έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα των ανδρών με την οποία έχει αγωνιστεί σε 9 ματς και έχει σκοράρει δύο φορές. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στο φιλικό με την Αίγυπτο τον περασμένο Μάρτιο.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γιάννης Γιαννιώτας δήλωσε στο aekfc.gr

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ήταν λίγο ξαφνικό για μένα, αλλά τα ξαφνικά είναι τα ωραία! Ερχομαι στην πρωταθλήτρια που είναι έτοιμη να παίξει στο Champions League και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα φοράω τη φανέλα με το 11, με την οποία μεγαλούργησαν στο παρελθόν παίκτες όπως ο Θωμάς Μαύρος και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Χαίρομαι επίσης που βρίσκω μια ομάδα με πολλούς Ελληνες ποδοσφαιριστές, με τους οποίους είμαι φίλος από παλιά».

Γιάννη, η οικογένεια της ΑΕΚ σε καλωσορίζει και σου εύχεται να ζήσεις τα πάντα με την κιτρινόμαυρη φανέλα που τόσο πολύ ήθελες να φορέσεις!»

Το απόγευμα της Τετάρτης (29/8) η Ένωση έκανε γνωστό και την επέκταση του συμβολαίου έως το 2023 του τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιντώντα:

Keywords
Τυχαία Θέματα