Συγκέντρωση στη Σούδα ενάντια στη μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη από τη Λιβύη (video)

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα από τα νησιά, με βάση το σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, σε μια ακόμα περιοχή της χώρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αυτή τη φορά διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά και στο λιμάνι της Σούδας, από πολίτες που, όπως ανέφεραν, θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο της μετατροπής του λιμανιού σε κόμβο μεταφοράς μεταναστών από το Λιβύη.

Οι

συγκεντρωμένοι, όπως υπογράμμισαν, δε θα ανεχθούν… «να γίνει το νησί μας μέτωπο συγκρούσεων, όπως κάποια σκοτεινά κέντρα εξουσίας σχεδιάζουν. Θα στείλουμε το μήνυμα στον παρανοϊκό Ερντογάν και στους ξένους και ντόπιους συνεργάτες του, πως είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος την πατρίδα μας, απέναντι στις ΑΚΑΤΑΝΌΗΤΕΣ, αλλά ΕΥΘΕΊΕΣ ΚΑΙ ΕΠΊΣΗΜΕΣ ΑΠΕΙΛΈΣ ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗΣ των τριών νομών της Κρήτης, από το φασιστικό καθεστώς της εχθρικής Τουρκίας.


Λίβυοι “πρόσφυγες” ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ, όπως δεν υπήρξαν ΚΑΙ ΤΌΤΕ που οι Ευρωπαίοι “ανθρωπιστές” βομβάρδιζαν επί μήνες την Λιβύη δολοφονώντας πολλές χιλιάδες αθώους».

Οι διαδηλώσεις στη Σούδα – αλλά και στο Ηράκλειο – είναι κατά της ευρωπαϊκής θαλάσσιας επιχείρησης με την επωνυμία «Ειρήνη». Αυτή δεν αφορά πρόσφυγες, προβλέπει, όμως πως αν κατά τη διάρκεια των ερευνών βρεθούν και αβοήθητοι μετανάστες στη θάλασσα, αυτοί θα μεταφέρονται στα κοντινά λιμάνια, μεταξύ των οποίων και η Σούδα. Πρόκειται για επιχείρηση που αφορά τον έλεγχο του λαθρεμπορίου όπλων προς τη Λιβύη. Όπλων που στη διαδρομή, μπορεί να καταλήξουν και στον ενδιάμεσο σταθμό, την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά των πολιτικών και των δημοσιογράφων. Η παρουσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού καθ όλη την διάρκεια της διαμαρτυρίας ήταν έντονη.

Διαδικτυακό κάλεσμα σε ρατσιστική συγκέντρωση κατά των μεταναστών

Τις προηγούμενες ημέρες, το κάλεσμα για την κινητοποίηση γινόταν κυρίως μέσω του facebook, συνοδευόμενο, μάλιστα, και με μία αφίσα, η οποία αν μη τι άλλο, στάζει ρατσισμό.

«Όλοι οι Κρητικοί γινόμαστε μια γροθιά και λέμε όχι στην αποβίβαση των λαθρομεταναστών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αφίσα, καλώντας τους Κρητικούς «να αντισταθούν», προκειμένου «να μην μετατραπεί η Κρήτη σε Λέσβο».

Το κάλεσμα στην κινητοποίηση έγινε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες λιμάνια της Κρήτης πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για την υποδοχή μεταναστών από την Λιβύη στα πλαίσια της συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Ειρήνη» για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

«Χρησιμοποιούν το σήμα μας χωρίς άδεια»

Με ανακοίνωσή της η σελίδα «The Cretan», η οποία είναι διαδικτυακή επιχείρηση πώλησης ρούχων και στην οποία ανήκει το κεντρικό σήμα της αφίσας με το σκίτσο του κρητικού άνδρα που φαίνεται στην αφίσα, παίρνει θέση και αναφέρει ότι δεν της ζητήθηκε η άδεια για την χρήση του σήματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι βρίσκεται ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό.

«Στη σελίδα αυτή από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε πήραμε θέση ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό! Τώρα χρησιμοποιούν κάποιοι το σήμα μας, χωρίς φυσικά την άδειά μας σε μια τέτοια εκδήλωση. Και φυσικά είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ», αναφέρεται στην ανάρτηση.

(πληροφορίες από zapranwws.gr, parakritika.gr, ΧΑΝΙΑ LIVE TV)

Πηγή: Συγκέντρωση στη Σούδα ενάντια στη μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη από τη Λιβύη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα