Συγκέντρωση και πορεία στη γερμανική πρεσβεία για τις πολεμικές αποζημιώσεις (εικόνες)

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδικήσεων Γερμανικών Οφειλών.

Στην πορεία, που ξεκίνησε από τη Βουλή, συμμετείχε ο Μανώλης Γλέζος, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι Περικλής Κοροβέσης και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρέσβη της Γερμανίας, προκειμένου να του

επιδώσουν ψήφισμα, αλλά αυτή δεν κατέστη δυνατή αφού ο πρέσβης δεν βρισκόταν εκεί. Ωστόσο, τους επέτρεψαν να εισέλθουν στο χώρο και να θυροκολλήσουν το ψήφισμα.

«Εσείς που είστε εδώ επιχειρείτε ένα σπουδαίο και σημαντικό έργο. Μήπως χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας; Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών έχει ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και χρόνια και δεν σταματάει. Αλλά το θέμα είναι να αγωνιζόμαστε μόνο εμείς; Μήπως πρέπει όλοι οι Έλληνες να το σκεφτούν;», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Περικλής Κοροβέσης επισήμανε ότι «στο σημείο που η Γερμανία αρνείται να πληρώσει αυτά που οφείλει σημαίνει ότι συνεχίζει τη γερμανική κατοχή τότε στρατιωτική τώρα οικονομική».

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «77 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα τιμά την αντίσταση και τη θυσία του ελληνικού λαού αγωνιζόμενο για δικαιοσύνη κι αποζημίωση».

Στην συγκέντρωση συμμετείχε κι η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα