Στους «γερασμένους» εργαζόμενους τα «ρίχνει» ο Ζούλας για το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του νέου προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα για τους «γερασμένους», όπως είπε υπαλλήλους της ΕΡΤ, στους οποίους ρίχνει και την ευθύνη για το αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά.

Απαντώντας στην κριτική και τις ερωτήσεις των

βουλευτών κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού παρέθεσε αθροιστικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ από το 2011 έως το 2013, κατηγορώντας για το «μαύρο».

«Το 2011, δηλαδή επί κυβέρνησης Παπανδρέου, στην ΕΡΤ είχαν γίνει 18 στάσεις εργασίας, 10 εικοσιτετράωρες απεργίες και δύο τριήμερες απεργίες. Το 2012, επί κυβερνήσεως ΣαμαράΒενιζέλου – Κουβέλη, οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας συνεχίστηκαν με αποκορύφωμα ότι –για πρώτη φορά τότε- η ΕΡΤ δεν μετέδωσε δελτία ειδήσεων επί 42 συνεχόμενες μέρες. Και το πρώτο μισό του 2013, είχαμε 39 στάσεις εργασίας, 20 απεργίες και 11 Σαββατοκύριακα χωρίς δελτία ειδήσεων. Συνέβη το πρωτοφανές να έχουμε μείζονος δημοσιογραφικής σημασίας γεγονότα, όπως η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ στην Αθήνα αλλά και η επίσκεψη του τότε ελληνα πρωθυπουργού στην Κίνα και να μην τα προβάλλει καν η ΕΡΤ γιατί είχε απεργία» είπε ο Κ. Ζούλας, συμπεραίνοντας: «Θα σας έλεγα, λοιπόν, ότι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, το μαύρο στην ΕΡΤ είχε προκύψει πολύ πριν κλείσει».

Την ίδια στιγμή, εξίσωσε το κλείσιμο με… το άνοιγμα λέγοντας πως ναι μεν κατανοει (πάλι καλά) «τις ενστάσεις για τον τρόπο που έκλεισε η ΕΡΤ, αλλά ανάλογες ενστάσεις θα μπορούσε να κατανοήσει και για τον τρόπο που επαναλειτούργησε η ΕΡΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα