Έμφραγμα την ώρα της φωτιάς έπαθε ο 57χρονος στην Ανδρίτσαινα

Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη τελικά ο 57χρονος Γιώργος Κονίδης που έχασε τη ζωή του την ώρα της πυρκαγιάς στην Καλλιθέα την Παρασκευή (13/09) κοντά στην Ανδρίτσαινα Ηλείας. Αυτό ήταν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Περισσότερα «φως» στα αίτια του θανάτου του θα έριχνε η νεκροψία στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα και αυτό πραγματοποιήθηκε.

Ο 57χρονος που συμμετείχε μαζί με άλλους συγχωριανούς του στις προσπάθειες κατάσβεσης δίπλα στους πυροσβέστες, κατέρρευσε

μέσα στην ένταση και την πίεση που δημιουργούσαν οι συνθήκες της φωτιάς.

Σύμφωνα με μαρτυρία του ανθρώπου που τον μετέφερε στο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από το χωριό ήδη είχε «φύγει»… Οι γιατροί στο νοσοκομείο επιχείρησαν να τον επαναφέρουν αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Ο Θανάσης Καραμπούτσης ήταν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον 57χρονο στο νοσοκομείο της Κρέστενας και αυτός που τον βρήκε ενώ είχε καταρρεύσει δίπλα στο μέτωπο της φωτιάς. «Από την ώρα που τον βάλαμε τον άνθρωπο στο αυτοκίνητο, περίπου μετά από 1 χλμ σταματήσαμε, έπιασα την καρωτίδα του και δεν υπήρχε σφυγμός, δεν υπήρχε τίποτα. Εγώ τον βρήκα τον άνθρωπο όταν είχε πέσει κάτω. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Κρέστενας όπου εκεί έκαναν την διάγνωση ότι ο άνθρωπος έχει τελειώσει», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλλιθέας Φώτης Νικολακόπουλος μιλώντας για το τραγικό περιστατικό σημείωσε ότι «… η φωτιά έκανε ζημιά αλλά αν σκεφτούμε την ζωή που χάθηκε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τίποτα άλλο. Στην αρχή της φωτιάς είμαστε κοντά με τον άνθρωπο, αλλά στη συνέχεια έμαθα ότι έφυγε. Ήμουν κι εγώ πανικόβλητος, τον είδα κάποια στιγμή μπροστά μου. Σήμερα μου είπαν ότι ήταν αυτός που τράβαγε την μάνικα στο δικό μου πυροσβεστικό το πρωί. Μετά αυτός έφυγε και ήρθε σε μία άλλη εστία της φωτιάς».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε και αυτός για το χαμό του συγχωριανού του. «Χάσαμε έναν άνθρωπο. Αυτό ήταν το δυσάρεστο. Πέθανε μάλλον από αναθυμιάσεις. Πάλευε πολλή ώρα, γιατί ήταν μπροστά με τον άλλον που είχε την μάνικα και αυτός ήταν από πίσω με το λάστιχο. Και εγώ φανταστείτε κάποια στιγμή που προσπαθούσα να σβήσω με ένα λάστιχο, κόντεψα να μείνω και σηκώθηκα και έφυγα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ilialive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα