«Στους δρόμους» οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης – Καταγγέλλουν συνεχείς μετακινήσεις λόγω προσφυγικού

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ). Διαμαρτύρονται για τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού εξαιτίας του μεταναστευτικού, ζητούν ενίσχυση της υπηρεσίας λόγω αυξημένων αναγκών, μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη στήριξη των αστυνομικών με είδη ατομικής προστασίας, όπως κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.ά.

«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι»

και «Μετανάστες στην ίδια μας την χώρα» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών ενώ σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης επεσήμανε ότι διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη μετακινούνται διαρκώς σε όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για μέτρα τάξης σε κάθε είδους εκδηλώσεις και κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τις ανάγκες του μεταναστευτικού – προσφυγικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες.

Όπως ανέφερε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 17 διμοιρίες, εκ των οποίων τέσσερις είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά και όταν γίνονται κάποιες αλλαγές, πάνω από το 50% των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται εκτός νομού.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς δεν λέμε να μην συμβάλουμε σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, αλλά θα πρέπει και η φυσική ηγεσία να ενισχύει την υπηρεσία» τόνισε.

Πηγή: «Στους δρόμους» οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης – Καταγγέλλουν συνεχείς μετακινήσεις λόγω προσφυγικού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα