Νέο βίντεο – ντοκουμέντο αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια: ΜΑΤ χτυπούν αναίτια κόσμο (video)

Νέο βίντεο αστυνομικής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας με άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν άτομα που βρίσκονται σε δρόμο στα Εξάρχεια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Το νέο βίντεο που είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο από αυτόπτη μάρτυρα που φαίνεται να βρίσκεται σε ταράτσα κτηρίου, δείχνει διμοιρία των ΜΑΤ να επιτίθεται και χτυπά με γκλομπ

και ασπίδες άτομα που περνούν από το σημείο, χωρίς να φαίνεται να έχει προηγηθεί κάποια έκνομη ενέργεια.

Το νέο βίντεο, που έφερε στο φως η εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Alpha, έρχεται να προστεθεί στα ντοκουμέντα από τις πρόσφατες επιθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ, όπως αυτή σε μια κοπέλα στα Εξάρχεια, στον δημοσιογράφο Μάριο Αραβαντινό αλλά και στους αλληλέγγυους των συλληφθέντων της πορείας που είχαν συγκεντρωθεί τη Δευτέρα στην Ευελπίδων. 

«Αυτό το βίντεο είναι δύο ημερών. Δεν υπάρχει κανένας σώφρων άνθρωπος και κανένας αστυνομικός ο οποίος να επικροτεί τη βία, ιδιαίτερα όταν υπάρχει σύλληψη. Όποιος ξεφεύγει, υπάρχουν νόμοι και κανόνες, δεν υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας. Υπάρχει εισαγγελέας που μπορεί αυτεπαγγέλτως να ενεργήσει. Ασχήμιες και απρέπειες από αστυνομικά όργανα εν ώρα υπηρεσίας ποτέ δεν πρέπει να γίνονται. Η βία φέρνει βία και είναι καταδικαστέα. Αυτή η σκηνή είναι αργά το βράδυ μετά την πορεία, υπήρχε ένας που πέταξε μολότοφ, αυτό προσπάθησαν να κάνουν», δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 28 συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πηγή: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια: ΜΑΤ χτυπούν αναίτια κόσμο (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα