Στο σκοτάδι ζει οικογένεια στη Λαμία – Της έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ

Με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς είναι αιμοκαθαιρόμενος, ζει ο ίδιος και η οικογένεια του με το προνοιακό και το διατροφικό επίδομα που δικαιούται. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η οικογένεια . που έχει και ένα ανήλικο παιδί, έχασε τη ρύθμιση που είχε στη ΔΕΗ και πλήρωνε μηνιαίως 50 ευρώ, αφού δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε δύο δόσεις. Πλέον η επιχείρηση ζητεί 500 ευρώ εφάπαξ και μηνιαίως 150 ευρώ.

Η προκαταβολή ανέρχεται στο σύνολο

του ποσού που εισπράττει ο σύζυγος μηνιαίως, ενώ και τα 150 ευρώ μαζί με το κανονικό ρεύμα και πάλι θα είναι αδύνατον να τα πληρώνουν.

Η οικογένεια κάνει έκκληση να επανέρθει η παλιά ρύθμιση στη ΔΕΗ. Ο σύζυγος με ποσοστό αναπηρίας 80%, επιβάλεται να έχει ρεύμα αφού χρειάζεται ψυγείο για τη συντήρηση των φαρμάκων, ενώ και το παιδί χρειάζεται φως για να μπορεί να κάνει τα μαθήματά του αφού είναι μαθητής γυμνασίου.

Όπως σημειώνει το lamiareport.gr  σε περιπτώσεις όπως αυτή, που το γράμμα του νόμου αποκλείει οριακά κάποιες οικογένειες οι οποίες πραγματικά υποφέρουν, πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις που θα δώσουν μία ευκαιρία να ζήσουν κι εκείνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα