Στο «σφυρί» το υπερ-γιωτ του συνιδρυτή της Microsoft – Πωλείται για 325 εκατ. δολάρια

Αν θέλατε ποτέ να αποκτήσετε ένα πολυτελές γιωτ, δεν έχετε παρά να διαθέσετε… 325 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσετε το υπερ-γιωτ του συνιδρυτή της Mircrosoft, Πολ Άλεν, το οποίο βγαίνει στο «σφυρί» από τις εταιρείες Fraser και Burgess, μετά τον θάνατό του το 2018.

Όπως αναφέρει το CNN, το Octopus, όπως λέγεται το 126 μέτρων σκάφος, ήταν ένα από τα τρία γιωτ του Άλεν, μαζί με τα Tatoosh και Medusa.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά γιωτ στον

κόσμο, που μπορεί να φιλοξενεί 26 επισκέπτες και 63 μέλη πληρώματος, ενώ από άποψης μεγέθους είναι συγκρίσιμο με αντιτορπιλικό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.

To Octopus ναυπηγήθηκε το 2003 και είναι εξοπλισμένο, μεταξύ άλλων, με πισίνα, spa, μπαρ, γυμναστήριο, σάουνα κ.α.- αλλά και πιο «ιδιαίτερες» εγκαταστάσεις, όπως ένα στούντιο ηχογραφήσεων, ένα σινεμά, μια αίθουσα με διαφανές πάτωμα για να μπορούν οι επισκέπτες να παρατηρούν τον βυθό, ένα γήπεδο του μπάσκετ κ.α. Επίσης μπορεί να μεταφέρει ελικόπτερο αλλά και μίνι υποβρύχιο.

Το σκάφος δεν είναι σχεδιασμένο μόνο για αναψυχή, αλλά και για έρευνα, όπως και για αποστολές διάσωσης. Μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί για εξερευνητικό ταξίδι στην Ανταρκτική και για τον εντοπισμό ενός βυθισμένου αμερικανικού πολεμικού πλοίου στις Φιλιππίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα