Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο – Τι χάθηκε

Συναγερμός σε Ένοπλες Δυνάμεις και ΕΛΑΣΤο υλικό που χάθηκε είναι δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά

Συναγερμός σήμανε τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στην ΕΛΑΣ η υπόθεση με την απώλεια στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.

Εκτός της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών

και αιτιών της απώλειας που διατάχθηκε, ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία θα συμμετάσχει στις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, το υλικό που χάθηκε είναι δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά. Μάλιστα, η ποσότητα των πυρομαχικών που εκλάπησαν δεν είναι «ευκαταφρόνητη».

Όπως αναφέρει το militaire.gr, δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στον χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα κι αυτό δείχνει ότι πιθανότατα υπήρξε συνεργασία μέσα από τη μονάδα.

Τα σενάρια είναι πολλά σχετικά με το περιστατικό, αλλά το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού, μετά από την ανεξιχνίαστη ακόμη και σήμερα κλοπή οπλισμού σε στρατόπεδο της Κω, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr, στην Αντιτρομοκρατική κρατούν τις επιφυλάξεις τους για το αν όντως υπάρχει απώλεια ή κάποιο «λογιστικό» λάθος, καθώς αυτό έγινε αντιληπτό κατά την παράδοση παραλαβή της αποθήκης, κατά την οποία προηγήθηκε καταμέτρηση και έχει συμβεί στο παρελθόν να έχουν γίνει μεταφορές που να μην φαίνονται καταγεγραμμένες ή να έχουν γίνει λάθος εγγραφές.

(Με πληροφορίες από militaire.gr και news247.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα