Στο φως τα αίτια του τραγικού θανάτου του εξάχρονου αγοριού που κρεμάστηκε με λουρί σκύλου

Τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τραγικό θάνατο του εξάχρονου αγοριού που κρεμάστηκε με λουρί σκύλου στο Φαλήρο έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αναλυτικότερα, ο άτυχος εξάχρονος παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν είχε σφυγμό, στη συνέχεια τον ανέκτησε χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας και καρδιακής ανακοπής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών

νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50. Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη».

«Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια» αναφέρει στη συνέχεια το Νοσοκομείο και προσθέτει: «Εγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση. Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα