Στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Κουφοντίνας – «Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα», απαντά το υπ. Δικαιοσύνης (video)

Η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε το πρωί της ΠαρασκευήςΤην αίτηση μεταγωγής φέρεται να την κατέθεσε ο ίδιος ο κρατούμενοςΟι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησηςΣφοδρή αντίδραση από ΝΔΗ απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου από τις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις

πρώτες πληροφορίες την αίτηση για μεταγωγή κατέθεσε ο ίδιος και εγκρίθηκε με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η οποία ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την νομοθεσία για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης, όπως οι φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες, ενώ στις αγροτικές φυλακές ο χρόνος της ποινής μετρά διπλά

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες από τη φυλακή.

«Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα», απαντά το υπ. Δικαιοσύνης

«Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα» απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στην αγροτική φυλακή του Βόλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα «τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα», ενώ παράλληλα ο υπουργός επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο «για τυμβωρυχία» σχετικά με τη σύνδεση του γεγονότος της μεταγωγής με τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Ακόμη, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο η μεταγωγή έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Σταύρος Κοντονής για μετατροπή των φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα