Ακπόμ τριετίας στον ΠΑΟΚ, «πάτησε» Θεσσαλονίκη ο Βέρνμπλουμ – Ήρθε για τον Άρη ο Γιουνές (εικόνες – video)

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ, ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ «πάτησε» Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (3/8) για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Δικέφαλο του Βορρά, που ανακοίνωσε με εντυπωσιακό βίντεο και τον Τσούμπα Ακπόμ για τρία χρόνια. Ήρθε για τον Άρη και ο Γιουνές.

Την Πέμπτη ο Γιώργος Σαββίδης προανήγγειλε πως θα υπάρξει μεταγραφικό «μπαμ» και ο

Νο1 στόχος του ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στη χώρα μας. Αυτή την ώρα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν τις τελικές συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή ο οποίος έφτασε στην πόλη μαζί με τον Πόντους Βέρνμπλουμ. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, τότε δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα.

Στην επικείμενη μεταγραφή του διεθνούς μέσους στους «ασπρόμαυρους» αναφέρεται την Παρασκευή (3/8) ο σουηδικός Τύπος, με τα ρεπορτάζ να στέκονται στους οικονομικούς όρους της συμφωνίας. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν, το ποσό που θα εισπράξει ο Βέρνμπλουμ θα αγγίξει τα 5.000.000 ευρώ για το νέο του συμβόλαιο ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα μπόνους για τους στόχους.

Ακπόμ τριετίας στον ΠΑΟΚ με εντυπωσιακό video

Μέσω ενός video που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της στο twitter, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε πριν από λίγη ώρα την συμφωνία με τον Τσούμπα Ακπόμ. Ο 22χρονος Άγγλος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τον Δικέφαλο…

#PAOK completed the signing of Chuba Akpom from @Arsenal. The young forward signed a three years contract #PAOK #TheFutureIsHere #AkpomIsHere #Welcome #transfers pic.twitter.com/64muqVov0F

PAOK FC / ΠAOK (@PAOK_FC) 3 Αυγούστου 2018

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την μεταγραφή του Τσούμπα Ακπόμ από την Άρσεναλ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και θα φοράει την φανέλα με τον αριθμό 47.

Ο Τσούμπα Ακπόμ γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1995 στο Κάνινγκ Τάουν της Αγγλίας από Νιγηριανούς γονείς. Εντάχθηκε από την ηλικία των έξι ετών στα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ και η πορεία του ήταν συνεχώς ανοδική, όντας μόνιμα ένα βήμα πάνω από τα παιδιά της ηλικίας του.

Έπαιξε για την Κ18 των Κανονιέρηδων όντας μόλις 15 ετών, ενώ το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο ήρθε μαζί με τα 17α γενέθλιά του. Στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 ο Ακπόμ μπήκε για πρώτη φορά σε αποστολή της μεγάλης ομάδας, στην ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Την σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε με την Κ21 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Premier League και σε 20 συμμετοχές σημείωσε 13 γκολ.

Το επόμενο καλοκαίρι κλήθηκε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και μάλιστα σκόραρε τέσσερα γκολ στα φιλικά κόντρα στην Μικτή Ινδονησίας, στην Εθνική Ομάδα του Βιετνάμ και την Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2013 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Premier League περνώντας αλλαγή στην νίκη επί της Σάντερλαντ με 3-1, ενώ συμμετείχε και στο Youth League αλλά και στο FA Cup Νέων, όπου πέτυχε και χατ τρικ κόντρα στο Πιτέρμπορο.

Τον Ιανουάριο του 2014 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπρέντφορντ που αγωνιζόταν στην League One και έπαιξε σε τέσσερις αγώνες ως αλλαγή, στον ένα μήνα που έμεινε στην ομάδα. Τον Φεβρουάριο εντάχθηκε στην Κόβεντρι μέχρι το τέλος της σεζόν, με την συμφωνία να επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να παίζει στους αγώνες της ομάδας στο Youth League και το FA Cup Νέων. Ο παίκτης φόρεσε την φανέλα της ομάδας σε έξι παιχνίδια και επέστρεψε στο Λονδίνο.

Η σεζόν 2014-15 τον βρήκε στο ρόστερ της Άρσεναλ με τον Αρσέν Βενγκέρ να του δίνει χρόνο σε κάποια παιχνίδια. Τον Φεβρουάριο του 2015 το ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του ήταν μεγάλο με τους Κανονιέρηδες εν τέλει να του προσφέρουν συμβόλαιο για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Ένα μήνα αργότερα ο Ακπόμ μετακόμισε στην Νότιγχαμ για το φινάλε της σεζόν προλαβαίνοντας να παίξει σε επτά αναμετρήσεις στην Championship.

H επόμενη αγωνιστική περίοδος έμελλε να είναι η πρώτη γεμάτη της επαγγελματικής του καριέρας. Παραχωρήθηκε δανεικός στην Χαλ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία για την άνοδο της ομάδας στην Premier League. Έπαιξε σε 41 παιχνίδια μετρώντας επτά γκολ και μία ασίστ.

Η σεζόν 2016-17 δεν ήταν τόσο γεμάτη για τον Άγγλο. Το πρώτο μισό έμεινε στην Άρσεναλ, όπου αγωνίστηκε σε ένα μόλις παιχνίδι για το EFL Cup, βγάζοντας μία ασίστ στην νίκη με 0-4 επί της Νότιγχαμ, ενώ το δεύτερο φόρεσε την φανέλα της Μπράιτον σε 10 αγώνες της Championship, πανηγυρίζοντας μία ακόμα άνοδο στην Premier League.

Η επόμενη σεζόν ήταν παρόμοια. Παραμονή στο Λονδίνο στο πρώτο εξάμηνο με δύο συμμετοχές και στην συνέχεια δανεισμός. Μόνο που αυτή την φορά τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα. Ο Ακπόμ φόρεσε την φανέλα της Σιντ Τρούιντεν και αγωνίστηκε πλάι στους Χαρίση και Κίτσιου . Ο νεαρός φορ μπορεί να άργησε να προσαρμοστεί, αλλά στα Play Out του πρωταθλήματος ήταν απολαυστικός, σκόραρε πέντε φορές και βοήθησε την ομάδα του να μείνει στην κατηγορία. Συνολικά στο Βέλγιο έπαιξε 16 αγώνες και πέτυχε έξι γκολ, δίνοντας και μία ασίστ.

Παράλληλα ο Ακπόμ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας έχοντας αγωνιστεί με το εθνόσημο σε 44 παιχνίδια και σκοράροντας 20 γκολ.

Οι εμφανίσεις του με την Σιντ Τρούιντεν προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων στην Ευρώπη αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στην κούρσα της απόκτησής του.

Καλώς ήρθες Τσούμπα».

«Είμαι ενθουσιασμένος και θέλω να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω»

Έτοιμος να τα δώσει… όλα για τη νέα του ομάδα είναι ο Τσούμπα Ακπόμ, ο οποίος μίλησε για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Δικέφαλο, υπογραμμίζοντας: «πέλεξα τον ΠΑΟΚ λόγω των οπαδών του».

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο PAOKTV:

«Είμαι ενθουσιασμένος και θέλω να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω. Ξέρω ότι υπάρχει πολύ ενέργεια στους φιλάθλους και όλο το σύλλογο κι ένα καλό πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και έτοιμος να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω. Έχω κάνει έρευνα για την ομάδα. Έπαιξα πέρυσι με τον Χαρίση και τον Κίτσιου στο Βέλγιο, είναι καλοί φίλοι μου και μου είπαν πολλά καλά λόγια για τον σύλλογο και την πόλη.

Μίλησα επίσης με τον Λούκας που έπαιξε εδώ και μου είπε πόσο αγάπησε την ομάδα και πως αν έρθω εδώ δεν θα θέλω να φύγω. Άκουσα μόνο θετικά πράγματα για τον ΠΑΟΚ.

Είχε πολλές επιλογές στην Αγγλία, την Γαλλία, την Γερμανία και άλλες χώρες, αλλά νομίζω ότι επέλεξα τον ΠΑΟΚ λόγω των οπαδών του. Είδα κατά την διάρκεια της ερευνάς μου ότι είναι πραγματικά φανατικοί. Δεν είναι απλά ποδόσφαιρο γι’αυτούς, είναι όλη τους η ζωή. Είναι παθιασμένοι, όπως είμαι κι εγώ.

Είμαι ανταγωνιστικός, παθιασμένος και θέλω να κερδίζω τα πάντα. Νομίζω ότι εγώ και οι οπαδοί έχουμε ήδη συνδεθεί. Οι στόχοι μου είναι να πετύχω όσο πιο πολλά γίνεται, με την ομάδα στην Ευρώπη, να κερδίσουμε τρόπαια, να σκοράρω πολλά γκολ και να βοηθήσω την ομάδα να γίνεται πιο δυνατή.

Τα επόμενα χρόνια μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα πετυχημένοι και είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος να μπω άμεσα με την ομάδα. Συνάντησα ήδη τους συμπαίκτες μου, τον Πρόεδρο, συστήθηκα με τον προπονητή και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω να προπονούμαι και να παίξω αγώνες.

Θέλω να συμβάλλω άμεσα στην ομάδα. Το μήνυμα μου προς τους οπαδούς είναι ότι είμαι έτοιμος να δώσω το 110%, είμαι έτοιμος να πολεμήσω, να βοηθήσω την ομάδα να γίνει ακόμα πιο πετυχημένη. Πάμε όλοι μαζί».

****
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (2/8) ο Χαμζά Γιουνές. Ο Τυνήσιος επιθετικός θα περάσει την Παρασκευή (3/8) από εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο στον Άρη. Ο 32χρονος φορ, ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο σε Ερζούμουρσπορ (Β’ Τουρκίας) και Αλ Αχλί (Κατάρ), γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί το 2016-2017 στην Ξάνθη, με την οποία σημείωσε 20 γκολ σε 31 ματς. Ο Αφρικανός σέντερ φορ έχει παίξει παλαιότερα σε Σφάξιεν (Τυνησία), Πετρολούλ Πλοϊέστι (Ρουμανία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) και Τράκτορ Σάζι (Ιράν).

O Άρης έχει αποκτήσει, ακόμα τους τους Νικολά Ντιγκινί, Θωμά Ναζλίδη, Ματέο Γκαρσία, Χαβιέρ Μαγκρό Ματίγια, Χουλιάν Κουέστα Ντίαθ, Άλεξ Μενέντεθ, Νικολάς Κολάσο, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Μιγκέν Μπάσα, Φραν Βελέθ και Χαράλαμπο Σταμπουλίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα