Στήριξη Ολάντ σε Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησε για τις επικίνδυνες συνέπειες με την εκλογή της ακροδεξιάς Λεπέν στην προεδρία.

«Η παρουσία της ακροδεξιάς στο δεύτερο γύρο αποτελεί ρίσκο για τη χώρα», δήλωσε ο Ολάντ σε τηλεοπτικό μήνυμα.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η ενότητα της Γαλλίας, η θέση της στην Ευρώπη αλλά και η θέση της στον κόσμο».

Ο πρόεδρος Ολάντ πρόσθεσε

πως ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ του τέως υπουργού Οικονομίας της κυβέρνησής του, επειδή έχει τη δυνατότητα να ενώσει το λαό της Γαλλίας.

Ο Ολάντ επισήμανε τις συνέπειες που θα είχε για τη ζωή των Γάλλων η εφαρμογή του προγράμματος της Λεπέν: «η αγοραστική δύναμη θα ακρωτηριαζόταν», θα χάνονταν «χιλιάδες θέσεις εργασίας» και «η άνευ προηγουμένου ανατιμήσεις θα έπλητταν τις πιο ευπαθείς ομάδες». «Απέναντι στην τρομοκρατική απειλή που απαιτεί την αλληλεγγύη και τη συνοχή της χώρας μας, η ακροδεξιά θα δίχαζε βαθιά τη Γαλλία», πρόσθεσε.

Το βράδυ της Κυριακής ο Ολάντ συνεχάρη τηλεφωνικά τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ήταν αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηλυσίων και κατόπιν υπουργός Οικονομίας, μεταξύ 2014-16.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Γαλλίας που ένας υποψήφιος της ακροδεξιάς περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Είχε προηγηθεί, το 2002, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο πατέρας της Μαρίν και συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα