Στην αντεπίθεση η γερμανίδα καπετάνισσα – Απαντά με μήνυση κατά του Σαλβίνι

Η 31χρονη Κάρολα Ράκετε, η γερμανίδα καπετάνισσα του πλοίου διάσωσης μεταναστών Sea-Watch η οποία συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές όταν έσπασε τον αποκλεισμό του λιμανιού της Λαμπεντούζα και εισήλθε στο λιμάνι με το πλοίο της που μετέφερε 43 πρόσφυγες που είχε διασώσει από ναυάγιο, μπορεί να αφέθηκε τελικά ελεύθερη την Τρίτη 2 Ιουλίου, όμως δεν θα αφήσει τις πολιτικές του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι αναπάντητες.

Έτσι κατέθεσε μήνυση της βάρος του την Παρασκευή

5 Ιουλίου.

Ο δικηγόρος της Ράκετε, Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, είπε ότι η μηνυτήρια αναφορά έχει συνταχθεί. «Έχουμε ήδη προετοιμάσει την υπόθεση σε βάρος του υπουργού Σαλβίνι» εξήγησε στο Radio Cusano Campus, κατηγορώντας τον ακροδεξιό πολιτικός για υποδαύλιση του μίσους.

«Η υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση είναι ένας τρόπος να στείλουμε ένα μήνυμα. Όταν οι άνθρωποι πλήττονται στο πορτοφόλι, κατανοούν ότι δεν μπορούν να προσβάλλουν τους άλλους άσκοπα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στα πιθανά πρόστιμα που θα μπορούσαν να επιβληθούν στον Σαλβίνι, εάν καταδικαστεί.

Η ίδια η 31χρονη έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της από ακροδεξιούς κύκλους που την απειλούν ανοιχτά με θάνατο και βιασμό

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας κι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης φάνηκε να απολαμβάνει το ενδεχόμενο μιας δικαστικής μάχης.

«Καταπατά του νόμους και επιτίθεται εναντίον πλοίων του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Και κατόπιν με μηνύει. Οι γκάνγκστερ δεν με τρομάζουν, πόσο μάλλον μια πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα κομμουνίστρια»  δήλωσε.

Ο Σαλβίνι έχει επανειλημμένως καταγγείλει τη Ράκετε, αποκαλώντας την «πειρατή» και «εγκληματία», υποσχόμενος ότι θα την απελάσει από την Ιταλία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα