Στη Βουδαπέστη την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας

Την Ουγγαρία θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο, Τρίτη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 67ης Συνόδου του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βουδαπέστη, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της

Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Βουδαπέστη:

10:30: Ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Σύνοδο, η οποία θα έχει κεντρικό θέμα: “Sustainable Development, health and well-being for all at all ages”.12:00: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας.14:00: Συνάντηση με εκπροσώπους ελληνικής ομογένειας στην Ουγγαρία, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας προσεκλήθη προσωπικά από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης και ο λόγος είναι ότι ηγείται μιας προσπάθειας μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα που αφορούν στην καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στην Υγεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και της αναβάθμισης των δομών Δημοσίας Υγείας.

Αυτοί άλλωστε είναι οι άξονες που περιγράφονται τόσο στο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης 2030 του ΟΗΕ αλλά και στο σχέδιο του ΠΟΥ Ευρώπης για την Υγεία με ορίζοντα το 2020.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τον ΠΟΥ είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένες τα τελευταία χρόνια, με πρόσφατη τη συμμετοχή του ως τεχνικός σύμβουλος στη δημιουργία των δομών ΠΦΥ καθώς και την αναβάθμιση των πολιτικών για τη δημόσια υγεία. Τέλος, επίκειται τις επόμενες μέρες, να υπογραφεί η συμφωνία για ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει ως επίσημος προσκεκλημένος του ΠΟΥ και θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, τον δρ. Tendros.

Η παρουσία της Ελλάδας στη σύνοδο είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη. Θα υπάρξει παρέμβαση του Υπ. Υγείας Α. Ξανθού σε γεύμα εργασίας σε επίπεδο Υπουργών, με θέματα την ψυχική υγεία και το φάρμακο.

Ενώ και ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζος θα εκπροσωπήσει το ελληνικό υπ. υγείας σε συζητήσεις roundtable σχετικά με την ανοσοποίηση πληθυσμών και κυρίως όσων αφορά την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, τη μικροβιακή αντοχή και τα υποδείγματα συνεργασίας εθνικών κρατών με τον ΠΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα