Στους 96 οι νεκροί από τον σεισμό στο Μεξικό – 2,5 εκατ. άτομα χρήζουν βοηθείας (εικόνες – video)

Απέραντος θρήνος στο Μεξικό που μετρά τις πληγές του μετά τον φονικό σεισμό των 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τα νότια της χώρας το βράδυ της Πέμπτης, κόβοντας το νήμα της ζωής σε 96 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Την ίδια ώρα, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια ενώ έως και σήμερα, οι Αρχές επιχειρούν να φτάσουν στις πλέον απομακρυσμένες φτωχές περιοχές που έχουν πληγεί από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Σκοπός είναι να παράσχουν στους σεισμοπαθείς, τα απολύτως απαραίτητα όπως τροφή και νερό.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Οαχάκα Αλεχάνδρο

Μουράτ δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ότι ο απολογισμός των νεκρών στην Πολιτεία ανήλθε στους 76. Πρόσθεσε πως με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, τουλάχιστον 12.000 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός πιθανώς να αυξηθεί.

Ακόμα, ο Αλεχάνδρο Μουράτ τόνισε πως 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Οαχάκα χρειάζονται τροφή, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και βοήθεια για την ανοικοδόμηση των κατοικιών τους. Στο μεταξύ, οι περισσότερες από τις απώλειες που σημειώθηκαν στην Οαχάκα ήταν στην πόλη Χουτσιτάν, όπου περισσότερες από 5.000 κατοικίες καταστράφηκαν.

Στην Τσιάπας, η οποία βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα