Μεγάλη φωτιά στο Σαντομέρι Αχαΐας – Εκκενώθηκε η κοινότητα Άρλα (εικόνες)

Εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα της ΔευτέραςΟι φλόγες έθεσαν υπό απειλή ένα μοναστήρι και τέσσερις κοινότητες

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας και εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα. Οι φλόγες έθεσαν υπό απειλή ένα μοναστήρι και τέσσερις κοινότητες, εκ των οποίων η μία (κοινότητα Άρλα) εκκενώθηκε.

Όσοι κάτοικοι παρέμειναν στην Άρλα, συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής (60 πυροσβέστες

με 31 οχήματα) προσπαθούν να κρατήσουν προσπαθούν να κρατήσουν τα πύρινα μέτωπα μακριά από τις κοινότητες Άρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι, στη Δυτική Αχαΐα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη». Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

«Είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν οι κοινότητες ‘Αρλα και Ελαιοχώρι, καθώς και το μοναστήρι», συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου.

Επίσης, πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν κοντά στις κοινότητες Ελαιοχώρι και Τζάιλο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Στο μεταξύ το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνέδραμαν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: tempo24.news

Keywords
Τυχαία Θέματα