Στη φυλακή η 19χρονη που πέταξε το μωρό της σε κάδο στην Πετρούπoλη

Η 19χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές μέχρι την ημέρα της δίκης τηςΜε αυτή την απόφαση παύει ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε αρχικά αποφασισθείΣτην φυλακή βρίσκεται ήδη η μητέρα της 19χρονης για συναυτουργία

Την προφυλάκιση της 19χρονης που σκότωσε και πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο μετά τη διαφωνία που είχαν ανακριτής και εισαγγελέας για το θέμα της προσωρινής κράτησής της.

Με βούλευμα που εξέδωσε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έλυσε τη διαφωνία κρίνοντας ότι η νεαρή πρέπει να προφυλακιστεί για τον φόνο

τού νεογέννητου μωρού της στα τέλη Φεβρουαρίου.

Με αυτή την απόφαση παύει ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε αρχικά αποφασισθεί και η ίδια θα μεταφερθεί σήμερα στις φυλακές μέχρι την ημέρα της δίκης της.

Nα σημειωθεί ότι οι δικαστές είχαν αποφασίσει ότι η μητέρα της 19χρονης πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή.

Για τη νεαρή ωστόσο ο ανακριτής είχε την γνώμη ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε να έχει την ίδια αντιμετώπιση με την μητέρα της και να προφυλακιστεί.

Οι δύο γυναίκες είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ποινική μεταχείριση της μητέρας του βρέφους, ο ανακριτής εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο εισαγγελέας είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησής της. Το Συμβούλιο, που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία, αξιολόγησε τα στοιχεία τής υπόθεσης και την προσωπικότητα της νεαρής κατηγορούμενης και τελικά υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, όταν ένας ρακοσυλλέκτης, ψάχνοντας μέσα σε κάδο απορριμμάτων βρήκε το βρέφος, τυλιγμένο σε σεντόνι, στη συμβολή των οδών Πίνδου και ανατολικής Ρωμυλίας.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το βρέφος που φέρεται να δολοφονήθηκε μισή ώρα μετά την γέννησή του και να πετάχτηκε στα σκουπίδια, δεν ήταν ούτε πρόωρο, ούτε είχε κάποια άλλα προβλήματα.

Μάλιστα όπως είχαν πει οι ιατροδικαστές, το παιδί πετάχτηκε στον κάδο και πέρασαν 10 ώρες πριν το ανακαλύψει ο ρακοσυλλέκτης, ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα