Στα πορτοκαλί Βουλή και Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

«Πορτοκαλί» βάφτηκαν σήμερα το κτήριο της Βουλής στην Αθήνα και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στην πρωτεύουσα  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης κατά της σεξιστικής και έμφυλης βίας,

με εκατοντάδες γυναίκες να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και να κρατούν τρικάκια, τα οποία ανέγραφαν «για όσες δεν μάθαμε ποτέ το όνομά σας».

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν τις γυναίκες, των οποίων η κακοποίηση δεν έγινε ποτέ γνωστή και ενδεχομένως να μην αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη.

Μερικές από τις διαδηλώτριες μάλιστα είχαν ξαπλώσει μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αναπαριστώντας τα θύματα της βίας κατά των γυναικών που μπορεί να φθάσει μέχρι και το θάνατο.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα έγιναν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Συγκεκριμένα,  το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην Πλατεία της Αγ. Σοφίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Διανεμήθηκαν επίσης κορδελάκια με πορτοκαλί χρώμα που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως συμβολικό χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κονκάρδες με αντίστοιχα μηνύματα, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης πορτοκαλί μπαλόνια «πέταξαν» στον ουρανό της πόλης.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μία στις τρεις γυναίκες βιώνουν σωματική ή σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Πηγή: Στα πορτοκαλί Βουλή και Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα