Όταν οι κεραυνοί… ζωγραφίζουν στον ουρανό – Κολάζ από πολλά καρέ με θέα την Ακρόπολη

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη χώρα μας και με τραγικά αποτελέσματα, καθώς συνάνθρωποί μας έχασαν τις ζωές τους, αλλά και σ’ αυτό το χαμηλό «γεννήθηκαν» πολλές αστραπές στον ουρανό. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από την Αθήνα, όταν, ειδικά τα δυτικά του νομού Αττικής, δεχόντουσαν την «επίθεση» της κακοκαιρίας.

Παράλληλα το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (25/11) κατέγραψε 3.500 κεραυνούς εντός της ελληνικής επικράτειας. Μεγάλες ποσότητες

νερού έπεσαν σε πολλές περιοχές της χώρας το διήμερο Κυριακή (24/11) και Δευτέρα (25/11).

Η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα κολάζ από 15 καρέ, με θέα την Ακρόπολη, και την ηλεκτρική δραστηριότητα που υπήρχε την ώρα εκείνη από τους πυρήνες που «ανηφόριζαν» προς την Δυτική Αττική…

Δείτε βίντεο με κεραυνό να… σκίζει τον αττικό ουρανό:

Παρόμοιες εικόνες σχηματίστηκαν στον ουρανό της Ελλάδας και στην προηγούμενη κακοκαιρία. Δείτε φωτογραφίες από τη Μεσσηνία από την προηγούμενη κακοκαιρία, όπως δημοσιεύτηκαν στο Facebook από τον ‎Κωνσταντίνο Πετρόπουλο‎ στη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας και φιλοξενήθηκαν στο metar.gr:

Όταν ο Δίας συναντά την Αθηνά, όπως φάνηκε από φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Αθήνα από την προηγούμενη κακοκαιρία από τον Thomas Bentoulis και δημοσιεύτηκε στο meteoclub.gr:

Όσον αφορά στις ποσότητες νερού, αθροιστικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σε διάρκεια 37 ωρών (έως τις 13:30 της Δευτέρας), όπως αυτά καταγράφηκαν από 333 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ήταν σε:

Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας: 206 mm
Αμόνι Κορινθίας: 162 mm
Ζαγορά Πηλίου: 135 mm
Περτούλι Τρικάλων: 97 mm
Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης: 93 mm
Σιμωνόπετρα Αγίου Όρους: 84 mm
Σπέτσες: 84 mm
Λίνδο Ρόδου: 68 mm
Ικαρία: 66 mm

Πηγή: Όταν οι κεραυνοί… ζωγραφίζουν στον ουρανό – Κολάζ από πολλά καρέ με θέα την Ακρόπολη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα