Απαντήσεις ζητά από την Αθήνα η Μόσχα για φερόμενη άρνηση βίζας σε κληρικούς

Στο ναδίρ παραμένουν όπως φαίνεται οι ελληνορωσικές σχέσειςΚληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας. χωρίς να τους παράσχει εξηγήσειςΖαχάροβα: Οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη

Στο ναδίρ παραμένουν όπως φαίνεται οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, καθώς λίγες μόλις ημέρες μετά τα ρωσικά αντίποινα για απελάσεις διπλωματών, η Μόσχα ζητά απαντήσεις σχετικά με αναφορές περί φερόμενης άρνησης χορήγησης βίζας σε κληρικούς

της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το Sputnik, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας. χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.

Μάλιστα, η Ρωσία έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη. «Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

(sputniknews.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα