Για πάντα στο… λιμάνι ο Σαλάχ – Έως το 2023 στη Λίβερπουλ ο Αιγύπτιος άσος (εικόνες – βίντεο)

Ευχάριστα νέα για τους φίλους της Λίβερπουλ, καθώς ο Μοχάμεντ Σαλάχ, κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία, υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2023. Η Ρεάλ Μαδρίτης κινούνταν για την απόκτηση του και η διοίκηση των «κόκκινων» έσπευσε να «δέσει» τον Αιγύπτιο σούπερ σταρ.
Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την εθνική

της Αιγύπτου στο παγκόσμιο κύπελλο, ο Σαλάχ έβαλε την υπογραφή του σε νέο πενταετές συμβόλαιο. Όπως έγινε γνωστό, στο συμβόλαιο του δεν τοποθετήθηκε κάποια ρήτρα, ενώ όσον αφορά στις απολαβές του, αυτές διπλασιάστηκαν, αγγίζοντας πλέον τις 200.000 λίρες την εβδομάδα.
Ο 25χρονος Αιγύπτιος σημείωσε εφέτος 31 γκολ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος με τους «κόκκινους», ενώ έχει πετύχει συνολικά 43 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις μετά την απόκτησή του από τη Ρόμα, έναντι 34 εκατ. λιρών, το περασμένο καλοκαίρι.
Ο Σαλάχ με την επίδοσή του κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ σε μία σεζόν, πίσω από τον Ίαν Ρας (47) και μπροστά από τον Ρότζερ Χαντ (42).
Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ανέφερε μετά την ανανέωση του συμβολαίου του κορυφαίου Αφρικανού επιθετικού: «Είναι η επιβράβευση ενός ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα για την ομάδα τη χρονιά που πέρασε. Δείχνει δύο πράγματα αυτή η ανανέωση: την πίστη του στη Λίβερπουλ και την πίστη μας σε αυτόν. Θέλουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα και όπως λένε και οι οπαδοί, δεν θα σταματήσουμε».
Η Λίβερπουλ είχε αποκτήσει τον Σαλάχ τον Ιούνιο του 2017 από τη Ρόμα. Με την ιταλική ομάδα σε 65 συμμετοχές στη Serie A είχε σημειώσει 29 γκολ. Παλαιότερα έχει παίξει σε Βασιλεία, Τσέλσι και Φιορεντίνα.

Ο διεθνής άσος μετά την επέκταση του συμβολαίου, θέλησε να ευχαριστήσει τους φίλους της Λίβερπουλ, μέσω ενός βίντεο. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο με τον σύλλογο. Η πρώτη μου χρονιά στην Λίβερπουλ αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για εμένα και την οικογένειά μου.Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Λίβερπουλ αλλά και τους υποστηρικτές μου. Γνωρίζω ότι μπορούμε να κατορθώσουμε πολλά πράγματα μαζί. Ανυπομονώ να σας συναντήσω. Τα λέμε σύντομα».

.@MoSalah has a message for all you Reds…https://t.co/EmC7lbLdBK pic.twitter.com/FBKfXfWe6G

Liverpool FC (@LFC) 2 Ιουλίου 2018

Τα νούμερα πίσω από την ανανέωση Σαλάχ με Λίβερπουλ

Την περσινή σεζόν, με τα χρώματα της Λίβερπουλ έκανε τα πάντα. Σημείωσε 11 τέρματα σε προκριματικά αλλά και τη φάση των ομίλων στο Champions League, σε μια χρονιά που οι «κόκκινοι» έφτασαν μέχρι τον τελικό. Αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς από την ένωση ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA), ενώ τα ρεκόρ του έγραψαν ιστορία σε μια μαγική χρονιά, την οποία εκτός της Λίβερπουλ θα πρέπει να την θυμάται -με διαφορετικό τρόπο- και η Ρόμα. Οι Ιταλοί, τον Ιούνιο του 2017 είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του Αιγύπτιου στην Λίβερπουλ έναντι του ποσού των… 50 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή που βάση του συμβολαίου που υπέγραψε σήμερα (2/7), θα παίρνει εβδομαδιαία αποζημίωση… 240.000 ευρώ από τους Άγγλους.

Τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του Σαλάχ κατά το πέρασμά του από την Αγγλία και κυρίως την Λίβερπουλ:

102 – Ο μέσος όρος των λεπτών που σκόραρε ο Σαλάχ κατά το πέρασμά του από την Τσέλσι και την Λίβερπουλ.

44 – Κανένας παίκτης της Λίβερπουλ δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ σε χρονιά που κάνει ντεμπούτο για τον σύλλογο, από τον Σαλάχ σε όλες τις διοργανώσεις.

32 – Έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα τέρματα σε μια σεζόν (38 αγώνες) στην Premier League.

25 – Τα τέρματα που έχει πετύχει με το αριστερό πόδι. Τα περισσότερα σε κάθε σεζόν στην Premier League.

17 – Ο Αιγύπτιος άσος απέτυχε να σκοράρει μόνο απέναντι σε δύο ομάδες της Premier League την περσινή σεζόν.

1 – Ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης της Premier League που σημείωσε περισσότερα από 40 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις μετά τον Κριστιάνο Ρονάλτο τη σεζόν 2007-2008.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα