Σίγουρος για τη νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις ο Αλέξης Χαρίτσης – «Αυτός είναι ο στόχος και δεν υπάρχουν δεύτερες ή τρίτες σκέψεις»

Τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για απόλυτη νίκη στις ευρωεκλογές ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open Beyond TV» το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Απριλίου.

Για στον στόχο εμφανίστηκε σίγουρα και τόνισε πως «δεν υπάρχουν δεύτερες ή τρίτες σκέψεις».

«Εμείς όταν λέμε νίκη, εννοούμε νίκη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος στις [αυτοδιοικητικές] εκλογές

της 26ης Μαΐου και τις ευρωεκλογές είναι να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο επιβεβαίωσε και στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, ότι είναι και παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Όσον αφορά την αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως να εξαντληθεί η τετραετία, «γιατί υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα ακόμα τα οποία πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα μέχρι να οδηγηθούμε στις εθνικές κάλπες».

O υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis, την οποία χαρακτήρισε «σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων, που στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια» και τόνισε πως είναι αίτημα των πολιτών η απόδοση ευθυνών.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των εξαρχείων , για τα οποία υποστήριξε πως είναι απαραίτητος ένας διάλογος για τα ζητήματα της ασφάλειας, «χωρίς ακρότητες και χωρίς κραυγές, χωρίς προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης, αλλά μια συζήτηση η οποία θα συνδέει την ασφάλεια με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, με τις ελευθερίες των ανθρώπων και βεβαίως με την κοινωνική συνοχή».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, open tv)

Keywords
Τυχαία Θέματα