Παρ’ ολίγον να είχαμε «εμφράγματα» λόγω… VAR – O Σισοκό δεν γνώριζε ότι η Τότεναμ προκρίθηκε (video)

Το VAR είχε… πρωταγωνιστικό ρόλο στις ρεβάνς για τους «8» του Champions League την Τετάρτη (18/4) και στο Μάντσεστερ πολύς κόσμο… γλίτωσε στο «παραπέντε» το έμφραγμα. Στο παιχνίδι της Σίτι με την Τότεναμ (4-3) εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές, το VAR χρησιμοποιήθηκε σε πολλές φάσεις, αλλά αυτό που έγινε στο τέλος δεν έχει προηγούμενο.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις πέτυχε το 5-3, σκορ που έδινε την πρόκριση στους «πολίτες». Το τέρμα συνοδεύτηκε από τρελούς πανηγυρισμούς,

αλλά ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR και έγινε… πανικός. Με τους «πετεινούς» να πετυχαίνουν μια ιστορική πρόκριση, καθώς έφτασαν στον ημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης πρώτη φορά από το 1962.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μούσα Σισοκό δεν… γνώριζε πως η ομάδα του προκρίθηκε, ενώ στο… VAR αναφέρθηκαν όλοι μετά τον αγώνα. Να αναφέρουμε ότι και στον αγώνα της Πόρτο με τη Λίβερπουλ, το 1-0 για τους «κόκκινους» κατακυρώθηκε με τη χρήση του… VAR και έτσι οι «δράκοι» έχασαν κάθε ελπίδα για την ανατροπή.

Ο Μούσα Σισοκό δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η Τότεναμ είχε προκριθεί στους ημιτελικούς του Champions League, μέχρι που ένα μέλος του προπονητικού επιτελείου, τον πληροφόρησε στα αποδυτήρια πως το τέρμα του Ραχίμ Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις του αγώνα είχε ακυρωθεί, καθώς μέσω του VAR φάνηκε ότι ο Σέρχιο Αγκουέρο (έδωσε την πάσα) ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Ο Σισοκό, ο οποίος είχε αντικατασταθεί στο πρώτο ημίχρονο μετά από τραυματισμό, ήταν τόσο απογοητευμένος μετά το τέρμα του Στέρλινγκ που πήγε αμέσως στα αποδυτήρια και δεν συνειδητοποίησε ότι το γκολ είχε ακυρωθεί ένα λεπτό αργότερα.

Ο άσος της Τότεναμ μίλησε στη γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’Equipe» και είπε: «Ήμουν στον πάγκο όταν έβλεπα το τέρμα που διαμόρφωνε το 5-3. Ήμουν τόσο αναστατωμένος που επέστρεψα απευθείας στα αποδυτήρια. Ήμουν μόνος μου, κανείς δεν είχε έρθει μαζί μου, και στο μυαλό μου είχαμε αποκλειστεί. Τότε ένα από τα μέλη του προσωπικού μπήκε μέσα και μου είπε: “Απίστευτο, το κάναμε”». «Τον ρώτησα: “Πώς το κάναμε;” και εκείνη τη στιγμή, μου είπε ότι το τέρμα είχε ακυρωθεί». «Έτσι φόρεσα μια μπλούζα, ξέχασα τον τραυματισμό μου και έτρεξα έξω να βρεθώ με την ομάδα μου και να μην χάσω τα πανηγύρια σε μια τέτοια ιστορική στιγμή. Ήταν ένα απίστευτο συναισθηματικό σοκ».

Δείτε τις αντιδράσεις των οπαδών των δυο ομάδων:

Δείτε όσα έγιναν με τη λήξη του αγώνα:

Γκουαρντιόλα: Είναι σκληρό και δύσκολο, αλλά πρέπει να το δεχτούμε, είμαι υπερήφανος για τους παίκτες και τους οπαδούς μας

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε συγχαρητήρια στην Τότεναμ για τη ιστορική πρόκριση που κατάφερε στο Etihad, παρά την ήττα της (4-3) από την Μάντσεστερ Σίτι, και τόνισε πως είναι υπερήφανος για τους παίκτες του.

«Είναι σκληρό και δύσκολο, αλλά πρέπει να το δεχτούμε. Στην επανάληψη τα κάναμε όλα, ότι ήταν δυνατό. Δεν ήταν εύκολο να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά δημιουργήσαμε πολλές. Κάναμε λάθη και τιμωρηθήκαμε αυστηρά», είπε ο καταλανός προπονητής.

«Συγχαρητήρια για την Τότεναμ, στην οποία δίνω τις καλύτερες ευχές μου για τον ημιτελικό. Το γκολ του Γιορέντε; Αναλύθηκε από το VAR, αλλά από μια οπτική γωνία φαίνεται να υπάρχει χέρι στη μπάλα, ίσως όχι από εκείνη του διαιτητή», πρόσθεσε, ακόμα, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι.

«Είμαι τόσο υπερήφανος για τους παίκτες και τους οπαδούς. Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοιο θόρυβο από τότε που βρίσκομαι στο Μάντσεστερ, αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Τώρα η Premier League, είναι στα χέρια μας, είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε το Σάββατο», συμπλήρωσε ο Γκουαρντιόλα που δεν έχει καταφέρει να φτάσει με την Σίτι στα ημιτελικά Champions League.

Ποκετίνο: Γι’ αυτό αγαπάμε το ποδόσφαιρο

Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο αποκάλεσε τους παίκτες του «ήρωες», αφού κατάφεραν να αποκλείσουν την Μάντσεστερ Σίτι.

«Είμαι περισσότερο από ευτυχής, είμαι περισσότερο από υπερήφανος», δήλωσε ο αργεντινός προπονητής της Τότεναμ και συνέχισε: «Είναι ένα όνειρο που βρισκόμαστε στα ημιτελικά. Οι παίκτες μου είναι ήρωες. Είναι πραγματικά απίστευτο να είσαι στα ημιτελικά του Champions League, έχοντας αποκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι. Το να σημειώσουμε τρία γκολ εδώ δεν ήταν εύκολο. Σε ένα παιχνίδι που είναι σαν ένας τελικός, είναι δύσκολο να δούμε τη Μάντσεστερ Σίτι να δέχεται γκολ όπως αυτά που δέχθηκε. Είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου και μία από τις πιο καλές ως προπονητής. Έχουμε δείξει, όπως και την περασμένη εβδομάδα ότι όλα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα άθλημα που σου δίνει πάντα τη δυνατότητα να νικήσεις ομάδες που κανείς δεν πιστεύει. Το ποδόσφαιρο δεν έχει μόνο ταλέντο αλλά πίστη και σωστή νοοτροπία. Αυτή η ομάδα έχει την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία να πιστεύει ότι όλα είναι δυνατά. Γι αυτό αγαπάμε το ποδόσφαιρο».

«Στο γκολ του Στέρλινγκ νιώσαμε τεράστια απογοήτευση, αλλά ευτυχώς άλλαξε η απόφαση. Πρέπει να εμπιστευόμαστε το VAR όταν είναι εναντίον σου ή υπέρ σου. Η απόφαση να συμπεριληφθεί το VAR στο ποδόσφαιρο πρόκειται να αλλάξει το παιχνίδι», συμπλήρωσε ο Μαουρίσιο Ποκετίνο.

Ο Έρικσεν…ευχαριστεί το VAR

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην επική πρόκριση της Τότεναμ σε βάρος της Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Champions League, αλλά και αυτός που έκανε το λάθος στη φάση στο τέλος, όταν οι «πολίτες» πέτυχαν το 5-3, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε με το VAR, και ο τούρκος διαιτητής Τσουναϊτ Τσακίρ… ξαναέστειλε τους «πετεινούς» από την «κόλαση στον παράδεισο».

«Είμαι ένας από τους ευτυχέστερους ανθρώπους στον πλανήτη. Προς στιγμήν, αισθάνθηκα ότι όλα τελείωσαν. Ηταν ένας συναρπαστικός αγώνας και από τις δύο πλευρές. Αγωνισθήκαμε σκληρά και στα 90 λεπτά. Δείξαμε χαρακτήρα. Μερικές φορές, το VAR μπορεί να μας δυσαρεστεί, όμως σήμερα (σ.σ. εχθές) οφείλουμε να το ευχαριστήσουμε», δήλωσε ο 27χρονος πρώην άσος του Άγιαξ, που θα επισκεφθεί το Άμστερνταμ – αυτήν την φορά ως αντίπαλος του «Αίαντα» – για τον ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο ίδιο παιχνίδι, η φάση του γκολ από τον Γιορέντε που χάρισε στην Τότεναμ την πρόκριση με την ήττα (4-3) συνεχίζει ν’ απασχολεί και λέγεται πως ο Τσουναϊτ Τσακίρ δεν είχε στο βίντεο ένα από τα πιο διαφωτιστικά ριπλέι…

Ο Κρεγκ Μπέρνλι από το ESPN τσέκαρε τη φάση στον υπολογιστή και έγραψε πως ο τούρκος δεν είδε το συγκεκριμένο ριπλέι που είναι από τα πιο διαφωτιστικά που θα μπορούσε να παρακολουθήσει. Ο διαιτητής αποφάσισε, βέβαια, βάσει του ότι δεν υπάρχει πρόθεση χρησιμοποίησης του χεριού από τον ισπανό επιθετικό της Σίτι και ειδικά από τη στιγμή που το χέρι είναι πολύ κοντά στο σώμα με τη μπάλα να χτυπάει και αλλού, τότε αποφάσισε να το μετρήσει κανονικά.

The arm cannot have a material effect on a goal being scored. Intent or natural position do not factor in. The ref was not given this angle on his VAR check for some reason. He got the wrong angle. pic.twitter.com/dwfXy2Q4Zi

— Craig Burley (@CBurleyESPN) 17 Απριλίου 2019

Από την… κόλαση στον… παράδεισο και ανάποδα με τη χρήση του VAR στο παιχνίδι Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ

¿Qué opináis vosotros? ¿Estuvo bien el VAR en el partido entre @ManCity vs @SpursOfficial ?
Queremos escucharos y conocer vuestra opinión pic.twitter.com/973BzBWKyv

Goal en español (@Goal_en_espanol) 18 Απριλίου 2019

Κλοπ: Είναι τρελό που βρισκόμαστε ξανά στα ημιτελικά

Στο παιχνίδι του Οπόρτο, ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν ευτυχισμένος και τόνισε πως η Λίβερπουλ έκανε κάτι μεγάλο, προκειμένου να… σκορπίσει τους «δράκους» και να φτάσει στους «4» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Και το κατάφερε με συνολικό σκορ 6-1, μετά την εκτός έδρας νίκη με 4-1 στο «Ντραγκάο».

«Είναι απίστευτο που βρισκόμαστε στα ημιτελικά, η δεύτερη φορά στη σειρά είναι κάτι πραγματικά τρελό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες και για το τι έκαναν», είπε ο γερμανός προπονητής και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε πράγματα που νομίζουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ανησυχώ για αυτό απόψε (σ.σ: εχθές). Σίγουρα το 4-1 δεν είναι αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει τα δύο παιχνίδια. Στο Άνφιλντ ήμασταν η σαφώς καλύτερη ομάδα, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και κάναμε τη ζωή δύσκολη για τη Πόρτο. Απόψε (σ.σ: εχθές) ήταν το αντίστροφο, έκαναν εκείνοι τη ζωή μας δύσκολη».

Κονσεϊσάο: Δεν αξίζαμε να χάσουμε με 4-1

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, παρά τη «βαριά» εντός έδρας ήττα (1-4) και τον αποκλεισμό από την Λίβερπουλ, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της Πόρτο. Ανέφερε πως το τελικό σκορ είναι άδικο για την ομάδα του. «Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι βαρύ, δεν αξίζαμε να χάσουμε με 4-1. Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου. Ξεκινήσαμε δυνατά και αν είχαμε σκοράρει στην πρώτη μισή ώρα θα ήταν ένα άλλο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε ξανά, αλλά πήγε έτσι. Μετά από το γκολ του Μανέ, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να πετύχουμε τέσσερα τέρματα. Ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν. Τώρα έχουμε δύο τίτλους για να κατακτήσουμε και θέλουμε να τους πάρουμε», είπε ο πορτογάλος προπονητής.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Bleacher Report Football

Keywords
Τυχαία Θέματα