Σεισμός στη Σάμο: Στους 58 οι νεκροί στη Σμύρνη – 70χρονος βγήκε ζωντανός από χαλάσματα (video)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που συνεχίζουν να έρχονται από την Τουρκία και ειδικότερα από τη Σμύρνη που έχει γεμίσει ερείπια μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο την Παρασκευή (30/10), με τους νεκρούς να φτάνουν τους 58. Ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε ζωντανός μετά από 33 ώρες στα χαλάσματα. Κοντά στους 900 οι τραυματίες.

Πήγε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή, που τόνισε: «Στήριξη στους αδελφούς της Σμύρνης». Ακόμα δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι και συνεχίζουν τις δραματικές προσπάθειες τα σωστικά συνεργεία για τους βρουν ζωντανούς.

lang="tr">Rıza Bey Apartmanında arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. #izmir #depremizmir #deprem pic.twitter.com/VOGJ5ikJLg

— İz Gazete (@izgazete) November 1, 2020

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 58 (νωρίς το πρωί γινόταν λόγος για 42 νεκρούς), ενώ οι τραυματίες προσεγγίζουν τους 900, η πλειοψηφία των οποίων – το 76% – έχει ήδη πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής (01/11) από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή (30/10).

O 70χρονος Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτηρίου κατοικιών «Riza Bey». Ένα από τα 20 κατοικημένα κτήρια που κατέρρευσαν.

İzmir’deki Rıza Bey Apartmanı enkazından 33 saat sonra bir yaralı çıkarıldı. #izmirdepremi#Yanındayızİzmir #deprem#Yanındayızİzmir #deprem #izmir #depremizmir #egededeprem#depremistanbul #Artcı #izmirgecmisolsun

pic.twitter.com/ljadXucGqb

— RADYOCUYUZ.COM #EvdeKal (@RADYOCUYUZCOM) November 1, 2020

Καταστράφηκαν 20 κτήρια

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτήρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών «AFAD» αύξησε τον απολογισμό των νεκρών από τον σεισμό σε 49 από 43 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

«Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 896 τραυματίστηκαν», αναφέρει η AFAD σε ανακοίνωσή της.

İzmir’deki Rıza Bey Apartmanı enkazından 33 saat sonra bir yaralı çıkarıldı. #izmirdepremi#Yanındayızİzmir #deprem#Yanındayızİzmir #deprem #izmir #depremizmir #egededeprem#depremistanbul #Artcı #izmirgecmisolsun

pic.twitter.com/j2eYwFGjwJ

— Mikrofon Delisi (@MikrofonDelisi) November 1, 2020


Η υπηρεσία αυτή σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.

Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Τουρκία.

Το μήνυμα του Ερντογάν

Μήνυμα στήριξης προς τους σεισμόπληκτους της Σμύρνης έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόσω συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στα ερείπια των γκρεμισμένων κτηρίων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε τις πληγές των αδελφών μας στη Σμύρνη, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο έβδομο τακτικό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης («ΑΚΡ»).

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri